Chelaru: „În septembrie-octombrie se poate organiza referendumul pentru revizuirea Constituţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chelaru a stabilit o dată orientativă pentru referendum
Ion Chelaru a stabilit o dată orientativă pentru referendum

Senatorul PSD Ion Chelaru crede că referendumul privind revizuirea Constituţiei va putea fi organizat la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie şi că va propune Congresului PSD adoptarea unei rezoluţii privind consultarea mai largă în cadrul procesului constituţional.

Chelaru a spus, la Atelierul de lucru al PSD privind revizuirea Constituţiei, că specialiştii din PSD au lucrat de doi ani şi jumătate şi au finalizat un proiect de revizuire a Constituţiei, dar că nu l-au făcut public deoarece au considerat că acesta se poate îmbunătăţi de la mediul academic, de la alţi specialişti.

El a spus că la sfârşitul lunii septembrie, începutul lui octombrie se poate organiza referendumul pentru validarea Constituţiei, arătând că acesta nu este un proces uşor.

Chelaru a mai adăigat că trebuie consolidată ideea reprezentării Senatului pe regiuni, că statutul Senatului trebuie să fie acela de Cameră superioară şi este necesar ca multe dintre atribuţii să fie duse la Senat.
Senatorul PSD a insistat pentru găsirea soluţiilor pentru limitarea traseismului politic, adăugând că nu este posibil ca voinţa poporului să fie una, iar după o jumătate de an să fie alta şi să se dărâme şi guverne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite