Buşoi, după un an de mandat cu Firea: Singurul câştig este imaginea primarului de tip Las Fierbinţi: guralivă, incapabilă şi fără nicio direcţie pentru Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Cristian Buşoi a trecut în revistă, după un an de mandat, realizările primarului Gabriela Firea. Potrivit acestuia, singurul câştig este imaginea unui primar guraliv, incapabil şi care nu a făcut nimic pentru rezolvarea problemelor bucureştenilor. Buşoi enumără şi „realizării” primarului: a băgat în insolvenţă RADET, a pus politrucii din Voluntari în funcţii importante sau a găsit un logo inutil şi copiat pentru capitală.

„După un an de mandat cu Gabriela Firea, Primăria Generală nu s-a mişcat un milimetru în faţă pentru rezolvarea problemelor care afectează Bucureştiul. Primul an de mandat al Gabrielei Firea este un an pierdut : aceleaşi pierderi uriaşe în reţeau de termoficare, acelaşi trafic haotic, aceeaşi infrastructură la pâmânt”, a declarat Cristian Buşoi într-un comunicat de presă remis pentru Adevărul.

Liberalul face şi o listă a „realizărilor” cu care se poate lăuda primarul Firea după un an de mandat, cu concluzia că din promisiunile cu care a fost aleasă primar, domna Firea nu a îndeplinit, practic şi concret, nimic.

„Ce a făcut concret, primarul Firea într-un an de mandat: a băgat RADET în insolvenţă; a demis conducerea instituţiilor subordonate primăriei ca să pună în loc politruci din Voluntari; a înfiinţat 21 de societăţi comerciale care vor gestiona netransparent toate  serviciile primăriei; a decorat oraşul de Paşte şi a propus concursuri de răsplătire acelui mai frumos balcon; a găsit un logo total inutil pentru Capitală, care logo ulterior s-a dovedit copiat; a organizat concerte cu note de plată piperate de Ziua Europei si de Dragobete. Din promisiunile cu care s-a ales primar  dna Firea, nu s-a îndeplinit practic şi concret nimic”, se arată în acelaşi comunicat de presă.

RADET, în insolvenţă

Buşoi critică decizia primarului de a trece RADET în insolvenţă, din cauză că prin asta a blocat investiţiile cu fonduri europene, ajungându-se ca, pentru RADET,  să fie alocate firimituri din „grosul banilor”.

„Legat de RADET –  insolvenţa a fost o idee proastă pentru că a blocat investiţiile cu fonduri europene,  iar în bugetul Primăriei Generale grosul banilor merg către subvenţie, în timp ce pentru investiţia în reabilitarea reţelei s-au alocat firimituri.  În afară că primarul Firea a fluturat ideea că străinii răi vor să cumperere RADET - care străini şi de ce ar cumpăra nu a lămurit - tot ce a făcut Primarul General pentru RADET a fost să încurajeze pe tăcute un program de disponibilizări”, susţine Cristian Buşoi.

Promisiunea transportului public „s-a fâsâit rapid”

Despre promisiunea gratuităţii transportului în comun, Buşoi afirmă că s-a „fâsâit rapid” , după ce s-a ajuns la concluzia că nu este sustenabilă, dar şi că este inutilă.
„Legat de investiţia în RATB –  promisiunea gratuităţii transportului în comun s-a fâsâit rapid după ce s-a descoperit că este nesustenabilă şi inutilă. La fel ca şi în cazul RADET, bugetul alocat de Primăria Generală se concentrează pe subvenţie, iar la investiţii se dă mai nimic. Nu s-au achiziţionat cele 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze promise, şi pentru a fi clar în ce stadiu de realizare se află primarul:  nu s-a lansat nici măcar licitaţia pentru achiziţia mijloacelor de transport; primaria nu a făcut altceva, timp de un an, decât să lucreze la elaborarea caietului de sarcini”, a afirmat liberalul.

În acelaşi comunicat, liberalul critică modul în care primăria a acţionat în problema traficului haotic, toate soluţiile rămând la „stadiul de promsiune”, precum şi faptul că Firea nu a intervenit în transpareantizarea procesului administrativ, ba, mai mult, „blochează accesului publicului la şedinţele de Consiliu”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite