Avizul de mediu privind Roşia Montană depinde de votul parlamentarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, Rovana Plumb FOTO Arhiva Adevărul
Ministrul Mediului, Rovana Plumb FOTO Arhiva Adevărul

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că demersurile de aprobare a acordului de mediu privind proiectul Roşia Montană vor continua în funcţie de votul din Parlament.

„Votul din Parlament este o decizie politică în funcţie de care Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) continuă sau nu procedura privind emiterea acordului de mediu aferent proiectului de la Roşia Montană, spune ministrul. Dacă Parlamentul susţine prin votul său adoptarea acestei legi, atunci MMSC va continua procedura privind aprobarea acordului de mediu. Dacă Parlamentul nu susţine acest proiect, atunci va urma blocarea politică a acestui proiect“, a afirmat Rovana Plumb, pentru Mediafax.

Proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană a primit, marţi, raport negativ din partea Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din Senat. Proiectul de act normativ a primit, de asemenea, un aviz negativ din partea Comisiei juridice din Senat.

Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.Senatul a aprobat, luni seară, dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind proiectul minier.

Materiale pe aceeaşi temă:

Proiectul Roşia Montană, al doilea aviz negativ în comisii

Ponta, despre proiectul Roşia Montană: „Şova va pune mâine la dispoziţie toate documentele din ultimii 14 ani“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite