Antonescu: „Plenul Senatului va lua act de demisia lui Diaconu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu Foto Adevărul
Crin Antonescu Foto Adevărul

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul ultimei şedinţe a Biroului Permanent al Senatului, că plenul va lua act de demisia senatorului PNL Mircea Diaconu. În aceeaşi şedinţă se va încerca adoptarea proiectului de lege care abilitează Guvernul să emită Ordonanţe în vacanţa parlamentară


„Senatorul Mircea Diaconu îşi va susţine, conform prevederilor legii, demisia în plen şi, de asemenea, sperăm ca, având raportul Comisiei juridice, să votăm legea de abilitare a Guvernului pentru emite Ordonanţe“, a declarat Antonescu.

Întrebat dacă de această dată se va putea întruni cvorumul de şedinţă în ultimul plen din actuala legislatură, Antonescu a răspuns: „Noi am făcut toate eforturile ca să avem acest cvorum, nu va fi uşor, pentru că unii senatori nu au mai candidat, alţii nu au mai intrat. Noi sperăm să avem“, a spus Antonescu.

De asemenea, preşedintele Senatului a precizat că abilitarea Guvernului trebuie realizată de actuala legislatură, precizând că în situaţia în care nu va fi întrunit cvorumul se va căuta o soluţie pentru noua legislatură.

Senatorul PNL Mircea Diaconu a depus la preşedintele Senatului, Crin Antonescu, demisia sa din funcţia de senator în Colegiul 1 din judeţul Argeş, începând cu 4 decembrie.
Solicitarea a fost înregistrată la Biroul Permanent al Senatului în 6 decembrie.
Mircea Diaconu a menţionat că va expune plenului Senatului sau Biroului Permanent, dacă acestea se vor întruni până la încheierea legislaturii, „motivele acestui gest“.

Mircea Diaconu, chemat de procurori: "Mă duc să le beau cafeaua”

Curtea Constituţională: Mircea Diaconu îşi pierde mandatul de senator

ANI cere ca Mircea Diaconu să fie cercetat de PICCJ pentru angajarea soţiei în funcţia de regizor
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite