Alegeri în PDL Bucureşti-Ilfov pentru candidatul la prezidenţiale: Predoiu - 86,63%, Falcă - 13,37%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu. FOTO: Arhivă Adevărul
Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu. FOTO: Arhivă Adevărul

Cătălin Predoiu a obţinut 86,63% din voturile democrat-liberalilor din Bucureşti-Ilfov pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale, în timp ce Gheorghe Falcă a fost votat de 13,37% dintre cei care s-au prezentat la vot, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al PDL, prezenţa vot a fost de 77,29%.

Unii dintre parlamentarii şi liderii PDL din Bucureşti, printre care Sulfina Barbu, Cristian Rădulescu şi Costică Canacheu, l-au votat, sâmbătă, pe Cătălin Predoiu drept candidat al partidului pentru prezidenţiale, iar alţii, printre care Theodor Stolojan, au spus că votul este secret.

Sulfina Barbu, senatorul Cristian Rădulescu şi deputaţii Costică Canacheu şi Florin Geantă au declarat, pentru agenţia de ştiri Mediafax, că l-au votat pe Cătălin Predoiu drept prezidenţiabil PDL.

Ei au precizat că au fost convinşi de argumentele aduse de acesta la dezbaterea din Parlament din această săptămână, când Predoiu s-a confruntat cu contracandidatul său, Gheorghe Falcă.

„Am votat cu Predoiu, a fost mai convingător, are o abordare mai bună”, a precizat Cristian Rădulescu.

„Opţiunea mea este pentru echipa Blaga, aşa că l-am susţinut pe Cătălin Predoiu. Desemnarea lui Cătălin Predoiu este a echipei care a câştigat Convenţia partidului, eu fiind parte a acestei echipe”, a arătat Costică Canacheu.

"Am votat cu Cătălin Predoiu pentru că, după dezbaterea de la Palatul Parlamentului, m-a convions că are un proiect de ţară şi este un lider de anvergură naţională. Mi-a plăcut şi proiectul lui Falcă", a precizat Sulfina Barbu.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat însă că votul este secret şi a evitat să spună cu cine a votat.

La fel, senatorul PDL Anca Boagiu a spus că votul este secret şi rezultatul se va comunica sâmbătă seară.

„Am votat cu viitorul preşedinte al României, cu acel om care să ne dea garanţia tuturor că rămânem membri ai UE, că aroganţa nu va deveni o dominantă în statul român şi că România nu va rămâne un stat izolat, aşa cum se preconizează auzind toate declaraţiile arogante şi mincinoase pe care Victor Ponta le face în ultima perioadă”, a declarat, după ce a votat, Anca Boagiu.

Organizaţiile PDL Bucureşti, Ilfov şi Diaspora îşi aleg sâmbătă candidatul partidului pentru prezidenţiale, având de optat între Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă.

PDL va anunţa oficial care este candidatul partidului, în urma alegerilor interne, luni, la Colegiul Director al PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite