Adevărul Live. Radu Surugiu, candidat la şefia TNL: Nu vreau să fie privită ca o aroganţă, dar simt că am susţinerea unei majorităţi din TNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Surugiu FOTO Florin Şuler
Radu Surugiu FOTO Florin Şuler

Liberalul Radu Surugiu a vorbit, la Adevărul Live, despre candidatura la şefia TNL. Cine îl susţine? Cum plănuieşte să-i învingă pe rivalii săi, Mara Mareş şi Glad Varga?

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări live emisiunea. 

Cine este Radu Surugiu?

Într-un cuvânt, sunt un tânră liberal, am 33 de ani şi 15 ani de când sunt membru al PNL.

De ce vă asumaţia ceastă candidatură? Ce mai puteţi face pentru PNL după ce aţi fost deputat?

Eu şi echipa mea, pentru că nu sunt singur în această competiţie, nu am trăit în comunism. Vrem să revigorăm spiritul liberal. În PNL îţi poţi forma un set de valori, îţi poţi forma coloana vertebrală. Nu sunt singur în această cursă. Din echipa mea fac parte colegi care sunt parlamentari, consilieri judeţeni. 

Cine a semnat moţiunea dvs?

Costel Alexe, Florin Alexe, fostul preşedinte al TNL, Vlad Vasiu, preşedinte executiv al TNL, Gabriela Horga şi alţi nenumăraţi colegi. 

Concret, ce propuneţi?

În primul rând vin cu o echipă, pentru a reactiva structurile noastre. După alegerea lui Ludovic Orban în fruntea partidului, PNL s-a reactivat. Suntem deschişi şi pentru tinerii care au rămas în România, şi pentru cei care au plecat. 

Pe surse se spune că sunteţi favorit. 

Îmi doresc să fac echipă cu ceilalţi contracandiaţi. Noi suntem coelgi în TNL, vom fi din nou împreună după alegeri. Nu vreau să fie privită ca aroganţă, dar simt că am susţinerea unei majorităţi din TNL. Dar colegul meu de partid trebuie să-mi fie aliat. Când mergem în faţa electoratului, nu trebuie să fim dezbinaţi. Am vorbit cu colegii mei să nu mergem pe un soi de radicalism, să nu ne axăm pe vechiul TNL sau pe vechiul TDL. Văd că a reînceput să apară acea energie frumoasă în TNL. 

Ce credeţi că aveţi în plus faţă de contracandidaţii dvs?

În primul rând experienţa. Am cea mai mare experienţă, am condus o organizaţie naţională a partidului, am mai fost în Parlament, am reprezentat cu cinste Bucovina. Din orice competiţie trebuie să găsim un plus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite