Glad Varga, candidat la şefia TNL: Am reuşit să-i aduc pe tineri dintr-o stare de somnolenţă într-o stare activă. Asta îmi doresc şi pentru TNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Glad Varga a vorbit, la Adevărul Live, despre candidatura la şefia Tineretului Naţional Liberal, atuurile faţă de contracandidaţii săi şi deciziile luate la ultimul Consiliu Naţional de PNL.

Adevărul: De ce v-ar alege tinerii din PNL pe dvs şi nu pe contracandidaţii dvs?

Glad Varga: Tinerii din partid au dreptul să-şi aleagă candidaţii în funcţie de sentimentele pe care le au, dar în primul rând ar trebui să mă aleagă pe mine datorită experienţei pe care am acumulat-o în PNL timp de 13 ani. Am urcat treaptă cu treaptă, de la director la cabinet, la consilier local şi apoi parlamentar. Sunt economist, activist în zona civică, desfăşurăm proiecte la nivelul regiunii de Vest care sunt menite să dezvolte abilităţile tinerilor. Am reuşit să-i aduc pe tineri dintr-o stare de somnolenţă într-o stare activă. Asta îmi doresc şi pentru TNL.

Care ar fi primele trei proiecte pe care le-aţi susţine ce lider TNL?

Legea internship-ului, legea finanţrii nerambursabile pentru ONG-uri şi legea pentru maşinile electrice la nivelul României. Ar mai fi şi proiectul legislativ care interzice exploatările forestiere în parcurile naţionale. 

Cine vă susţine?

Mulţi tineri, mulţi prieteni, toţi semnatarii sunt în egală măsură al fel. Noi suntem o echipă a tinerilor, suntem uniţi, n-am negociat nicio funcţie pentru nimeni.

Mara Mareş este susţinută, se zice, de Ludovic Orban. Pe dvs ce lider vă susţine?

Acele lucruri sunt zvonuri. Ludovic Orban este garantul respectării statutului în partid. Fiecare candidat a plecat pe picior de egalitate. Nu a fost un ţel al meu să cer susţinerea seniorilor. Am mers prin ţară să cerem susţinerea tinerilor. 

Cu Mara Mareş şi Radu Surugiu, contracadidaţii dvs , în ce relaţii sunteţi?

Între noi este o relaţie foarte bună, deşi poate la nivelul echipelor mai există tensiuni. Avem o relaţie de colegialitate, ne aşezăm la masă împreună. Norma de reprezentare al Congres va fi în jur de 1.500 de delegaţi. 

În curând vor ajunge la Parlament legile Justiţiei. Ce va face PNL?

Se va opune variantei Guvernului. Nu acceptăm ca PSD să introducă pe sub masă nişte legi şi să le impună ca pe nefericita OUG 13.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite