Victor Ponta a demisionat. PNL cere alegeri anticipate. Blaga: acesta este mandatul cu care vom merge la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a demisionat. Liderii PNL s-au întâlnit într-o şedinţă de urgenţa la sediul partidului pentru a discuta despre modul cum vor acţiona liberalii după demisia premierului Ponta. Decizia anunţată de copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, este următoarea: organizatea de alegeri anticipate cât mai repede cu putinţă.

UPDATE Alina Gorghiu: „Toată compasiunea noastră pentru cei care au suferit în incendiul de la clubul Colectiv. Suntem alături de victime, alături de familiile lor. Le dorim tot binele celor din spital. Vreau să le mulţumim celor care au ajutat la rezolvarea situaţiei de acolo.  În altă ordine de idei, PNL a înţeles clar un lucru, că manifestarea de aseară este o manifestare împotriva neghilenţei, aroganţei, corupţiei din administraţie.Este un avertisment puternic pe care societatea civilă îl dă clasei politice. 

Nu este o supriză că PNL a solicită alegeri anticipate. Solicităm asta din ianuarie 2015. Credem că e cel mai rezonabil lucru, cel mai echilibrat. Alegeri anticipate printr-un acord politic. Sper să avem lideri politici de partide parlamentare care să înţeleagă faptul că nu trebuie să ignorăm ceea ce s-a întâmplat. 

Victor Ponta a demisionat. PNL cere alegeri în cel mai scurt timp posibil

Vasile Blaga: Alegerile pe care el solicităm trebuie să aibă loc în cel mai scurt timp cu putinţă. Cred că este în acord şi cu ceea ce vor cetăţenii. Ei să-şi aleagă pe cine doresc să-i reprezinte în viitorul Parlament. Acesta este mandatul cu care PNL va merge la Cotroceni. 

Alina Gorghiu: E prematur să discutăm ce vom face dacă nu se va ajunge la alegeri anticipate. Vom face primul pas şi vom iniţia discuţii pe tema alegerilor anticipate cu liderii partidelor parlamentare. Vom vedea în cursul zile de astăzi dacă dorinţa celorlalţi lideri se vor suprapune. Însă vreau să ştţi că demisia unui bloc de parlamentari nu înseamnă neapărat anticipate. 

Victor Ponta a demisionat. Gorghiu: Nu am vorbit cu peşedintele Iohannis

Gorghiu: Varianta pe care o propune astăzi PNL este acest pas în spate. Alegerile ar însemna un nou Parlament, unul care are legitimitate. Îl vom suna şi pe domnul Dragnea. vom vorbi şi cu alţii. Nu am vorbit cu domnul preşedinte. Domnul preşedinte e acum prins într-un eveniment care în urma la ceea ce e întâmplă acum, trece în plan secund.


Liberalii s-au întâlnit miercuri de dimineaţă la sediul partidului pentru a discuta despre demisia lui VIctor Ponta şi despre consultările care urmează să aibă loc la Cotroceni.  

PNL îl susţine în continuare pe Cătălin Predoiu, deşi ar vrea mai degrabă un Guvern de tehnocraţi. Potrivit unor surse politice, o altă variantă luată în calcul de liberali este Dacian Cioloş, fostul comisar europen pe Agricultură. Cioloş ar fi o variantă agreată şi de preşedintele Klaus Iohannis, pentru că este văzut mai degrabă ca un tehnocrat, cu bune relaţii în instituţiile europene. 

Premierul din umbră al Opoziţiei a reacţionat pe un site de socializare după demisia lui Victor Ponta. Cătălin Predoiu spune că plecarea prim-ministrului este exclusiv rezultatul mişcărilor de stradă de ieri. "Este exclusiv victoria străzii. Respect! O lecţie pentru toţi politicienii. S-o înţelegem", a scris Predoiu pe Facebook.

Mai multe ştiri despre demisia Guvernului 

Noul Guvern, în formare. Mircea Duşa, propus de PSD premier interimar. PNL cere alegeri anticipate

Victor Ponta a demisionat. Ce trebuie să facă acum Klaus Iohannis

Victor Ponta a demisionat. PNL cere alegeri anticipate. Blaga: acesta este mandatul cu care vom merge la Cotroceni

Reacţii la demisia lui Victor Ponta. Traian Băsescu: „Este un mare cadou pentru România“

De ce a demisionat Victor Ponta: „Sper ca depunerea mandatului meu să satisfacă aşteptările celor care au protestat“

Victor Ponta a demisionat. Mesajul românilor din SUA: Nu mai tăceti, nu mai plecaţi capul, nu mai închideţi ochii!

Victor Ponta a demisionat. Ce urmează şi ce spune Constituţia

Demisia premierului Victor Ponta a făcut înconjurul lumii

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite