Palmă dată Rusiei la Chişinău - 100.000 de oameni strigă „Vrem Unirea“, fluturând steagurile României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
100 000 de moldoveni s-au strâns în Chişinău pentru a cere integrarea europeană, respectiv unirea cu România
100 000 de moldoveni s-au strâns în Chişinău pentru a cere integrarea europeană, respectiv unirea cu România

Lovitură grea dată propagandei ruse în Republica Moldova, care spunea că moldovenii vor spre Rusia, şi nu spre Europa. Astăzi, duminică, 3 noiembrie 2013, aproximativ 100.000 de moldoveni au ieşit în centrul capitalei celui de-al doilea stat românesc.

După ce cu ajutorul Partidului Comunist s-a încercat organizarea de manifestaţii anti europene, dar la care au participat doar câteva zeci de moldoveni, marea majoritate membri de partid, astăzi Rusia a primit o palmă severă din Republica Moldova, al doilea stat românesc, acolo unde 100.000 de oameni au ieşit în Piaţă pentru a cere integrarea europeană.

Este cea mai mare manifestaţie de stradă din ultimii zece ani, peste aşteptările liderilor pro-occidentali, organizatorii acestui eveniment. Pentru că Europa înseamnă România, iar România înseamnă Europa, liderii unionişti au cerut tuturor celor care sunt cu gândul la România să se afle în stradă. Îndemnul a fost adresat zecilor de mii de români basarabeni care anul trecut au cerut pe străzile din Chişinău Unirea celor două state româneşti.

image


Piaţa, care este plină de steagurile României, ale Republicii Moldova şi ale Europei, prin mesajul comun pe care îl poartă, este dominată de un imens steag tricolor, steag aparţinând României şi de zeci de mesaje unioniste din care cel mai răspândit este unul simplu „Vrem Unirea”.

chisinau
image


De asemenea, încă de ieri şi-au făcut prezenţa la Chişinău maşini cu număr de România, printre ele fiind şi cele ale companiei care s-a ocupat de organizarea acestui eveniment şi care este din Bucureşti.

Mai jos un grup de participanţi se deplasează spre Piaţă având în faţă un acordionist care intonează Imnul Naţional al României: Deşteaptă-te române!

"Am fost în 2009 în stradă şi mă aflu şi astăzi deoarece doar Europa ne mai poate scăpa. Am venit din Iaşi, acolo unde sunt bursier, tocmai pentru că e necesar să arătăm că suntem solidari şi pentru că e nevoie să arătăm Europei ceea ce îşi doresc tinerii din Republica Moldova: intrarea în Europa prin Unirea cu România, singura alternativă reală, fără de care traseul european se poate dovedi un eşec datorită perspectivei prea îndepărtate " a declarat Vitalie Munteanu, unul din tinerii participanţi la eveniment şi care avea în mână un tricolor al statului român.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite