Unifarm a făcut faţă cu greu avalanşei de donaţii venite din toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se strânge laţul în jurul patronilor din clubul Colectiv, unde acum trei săptămâni a avut loc cel mai tragic incendiu din ultimii 25 de ani, soldat cu 60 de morţi şi peste 150 de răniţi. Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu riscă ani grei de închisoare după ce, marţi, procurorii Parchetului General au extins acuzaţiile aduse acestora.

Dacă iniţial patronii au fost acuzaţi pentru moartea a 27 de persoane, acum se fac responsabili pentru decesul a 60 de persoane. Procurorii i-au anunţat şi că a fost pus sechestru pe averea lor deoarece 160 de răniţi au depus plângeri pentru vătămare corporală împotriva lor şi cer despăgubiri.

Profesorul Lascăr: „Nu ne-a lipsit nimic,am primit totul la timp“

Potrivit autorităţilor, cât au fost spitalizaţi, răniţii au beneficiat constant de sprijin şi de donaţii. Acest lucru este valabil şi pentru cei care încă sunt în spitale.

Toate donaţiile au trecut prin filtrul companiei naţionale Unifarm, care a aprovizionat spitalele ce au lucrat la foc continuu în această perioadă. Confruntaţi cu o criză fără precedent, medicii nu s-au plâns că nu au avut medicamente la dispoziţie, dar afirmă că, dată fiind recuperarea dificilă a unora dintre răniţi, va fi nevoie în continuare de sprijinul românilor, care să doneze medicamente, echipamente medicale sau sume de bani.

„De câte ori am avut nevoie de medicamente sau de alte produse, am primit la timp tot ce a fost necesar, nu este o exagerare. Am făcut solicitare către farmacia spitalului, ei au demarat procedurile cu Unifarm-ul şi nu s-a întâmplat să ne lipsească ceva de pe stoc”, a declarat, pentru „Adevărul”, profesorul Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Arsuri de la Spitalul Floreasca din Capitală.

„Produsele ajung în spital în două zile”

De altfel, Spitalul Floreasca a fost unul dintre cele care au primit cei mai mulţi răniţi. Aici au mers şi mare parte din medicamentele donate de persoane fizice, companii şi ONG-uri, spun oficialii Unifarm. La Spitalul de Arşi şi Spitalul „Bagdasar“ au fost mobilizate, de asemenea, multe creme pentru arsuri şi medicamente necesare pacienţilor cu astfel de probleme.

„Chiar şi azi s-au făcut livrări către spitale. Farmaciştii noştri verifică produsele primite prin donaţie, apoi le trimitem, în funcţie de necesarul din spitale, doctorilor. De regulă, produsele ajung în spital în maximum două zile, dar dacă este vreo urgenţă, evident că se aprovizionează în timp util”, au arătat oficialii Unifarm.

Potrivit documentelor oficiale, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a donat 150.000 de euro pentru achiziţia unui medicament necesar tratării arsurilor profunde.

De asemenea, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a donat produse de 360.000 de lei, în timp ce o companie de IT a donat 10.000 de euro pentru achiziţia de medicamente. Acelaşi document arată că români din Belgia, Germania, Anglia sau Franţa au donat către Unifarm sume consistente pentru achiziţia de produse medicamentoase necesare tratamentului victimelor din Colectiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite