Un subinspector de la Poliţia Capitalei, acuzat că ar fi luat 15.000 de lei mită pentru a soluţiona un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Alexandru Stănciulescu, subinspector în Poliţia Capitalei, a fost reţinut de procurorii anticorupţie cu propunerea de arestare preventivă după ce anchetatorii ar fi stabilit că poliţiştul ar fi luat mită pentru a soluţiona favorabil un dosar penal.

Stănciulescu urmează să fie propus Tribunalului Bucureşti pentru arestare preventivă sub acuzaţia de luare de mită şi trafic de influenţă.

„Din ordonanţa de reţinere, întocmită de procurori a reieşit că în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia inculpatul Mircea Alexandru Stănciulescu i-a solicitat în repetate rânduri unui martor denunţător suma de 15.000 lei în vederea rezolvării favorabile a unui dosar penal, în care acesta este cercetat pentru infracţiunea de loviri sau alte violenţe”, notează DNA.

De asemenea, inculpatul i-a promis denunţătorului că va interveni şi pe lângă procurorul de caz pentru ca acesta, la rândul lui, să dispună o soluţie de clasare a cauzei.

Prins în flagrant de procurorii DNA

Procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant, vineri, pe subinspectorul de la Poliţia Capitalei, asupra sa fiind găsită suma de 4.500 lei, solicitată şi primită de la martorul denunţător.

Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore a fost dispusă pentru Mircea Alexandru Stănciulescu începând de la data de 11 iulie, ora 22,00, până pe 12 iulie, ora 22,00, dată până la care judecătorii vor decide dacă îl arestează preventiv.

Pe aceeaşi temă:

Percheziţii de amploare în Bucureşti, într-un dosar de tentativă de omor

20 de percheziţii, la care participă sute de oameni ai legii, au loc în această dimineaţă în Bucureşti, într-un dosar ce vizează mai mulţi interlopi acuzaţi de tentativă de omor, într-un dosar din februarie 2014. În total, vor fi puse în executare 26 de mandate de aducere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite