Un angajat al centrului de plasament “Pinocchio” din Bucureşti a fost reţinut pentru trafic de minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au descins la locuinţele unor traficanţi de minori FOTO Adevărul
Oamenii legii au descins la locuinţele unor traficanţi de minori FOTO Adevărul

Ofiţerii de la Crimă Organizată au destructurat două grupări infracţionale din Bucureşti, care se ocupau cu traficul de persoane şi cu traficul de minori. Zece persoane au fost reţinute şi riscă să fie arestate preventiv, printre acestea numărându-se şi un angajat al Centrului de plasament “Pinocchio” din Capitală.

Reţelele infracţionale au fost destructurate în urma a 12 percheziţii domiciliare, informează DIICOT.

Concret, într-una dintre locuinţele controlate, poliţiştii au găsit şi o victimă a suspecţilor – o minoră în vârstă de 15 ani, pe care membrii grupărilor o obligau, în mod repetat, să se prostitueze.

„Membrii grupărilor recrutau victimele prin violenţă sau le preluau de la alţi suspecţi, apoi le obligau să practice prostituţia. Unele dintre victime erau ulterior predate altor traficanţi care, la rândul lor, prin ameninţări şi violenţe, le obligau să practice prostituţia în folosul lor”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de DIICOT.

Zece dintre suspecţi, printre care şi angajatul centrului de plasament „Pinocchio”, au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, iar alţi doi suspecţi au primit interdicţia de a părăsi ţara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite