Teodor Meleşcanu, chemat la DNA ca martor în dosarul pledoariei CEDO care-l favoriza pe Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a retras pledoaria de la CEDO care îl favoriza pe Dragnea şi a cerut agentului ţării noastre să trimită noi observaţii în acest proces.Foto Inquam Photos Octav Ganea
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a retras pledoaria de la CEDO care îl favoriza pe Dragnea şi a cerut agentului ţării noastre să trimită noi observaţii în acest proces.Foto Inquam Photos Octav Ganea

Teodor Meleşcanu este chemat la DNA să dea explicaţii în dosarul în care procurorii cercetează schimbarea poziţiei agentului guvernamental al României la CEDO în speţă în care fostul şef al PSD Liviu Dragnea contesta condamnarea să la închisoare în dosarul Referendumului.

Potrivit Digi24, Meleşcanu a fost citat în calitate de martor. 

În 2017 Liviu Dragnea a depus o plângere la CEDO prin care încearcă să scape de condamnarea definitivă de 2 ani de inchisare cu suspendare din dosarul Referendumului. Iniţial solicitarea lui Dragnea a primit soluţie de respingere de la agentul guvernamental al României la CEDO, la acea vreme Catrinel Brumar.

Apoi, după ce în această funcţie a fost numit de Guvernul Dancila avocatul Viorel Mocanu, el a schimbat poziţia şi a susţinut solicitarea lui Dragnea, folosind argumentele lui Dragnea în faţă Curţii Europene în detrimentul intereselor României.

Mocanu a fost eliberat din funcţie, la cerere, în luna august 2019, având unul dintre cele mai scurte mandate la şefia acestei instituţii. Ulterior, în noiembrie 2019, după instalarea Guvernului Orban, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a retras pledoaria de la CEDO care îl favoriza pe Dragnea şi a cerut agentului ţării noastre să trimită noi observaţii în acest proces.

Agentul guvernamental la CEDO are rang de secretar de stat şi e subordonat Ministerului de Externe, condus la acea vreme de Teodor Meleşcanu, acesta fiind şi motivul pentru care procurorii DNA vor să discute cu el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite