STENOGRAME Orfane minore forţate să se prostitueze în cluburi de un afacerist veros din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minorele din centrul de plasament erau exploatate sexual în clubul Emanuelle, din Sibiu
Minorele din centrul de plasament erau exploatate sexual în clubul Emanuelle, din Sibiu

Drogate, torturate de proxeneţi şi forţate să se prostitueze. Sunt ororile trăite de mai multe tinere care erau internate în Centrul de Plasament Turnu Roşu (Sibiu). Cazul a intrat în atenţia procurorilor DIICOT, care cer acum arestarea presupuşilor vinovaţi.

Patru tinere care proveneau din Centrul de Plasament din Turnu Roşu (Sibiu) au fost drogate, torturate de proxeneţi şi forţate să se prostitueze în două cluburi de striptease din Sibiu. Detaliile apar într-o anchetă a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) care investighează un grup infracţional organizat de traficanţi de persoane.

Totul a început în 2011, atunci când afaceristul David Ilie a pus bazele societăţii Insomnia Sellar, care deţine cluburile de striptease „Emanuelle“ şi „Insomnia“. În realitate, cluburile funcţionau ca bordeluri şi erau administrate de locotenenţii lui Ilie, mai exact de nepoata sa, Alina Larisa Hozaş, amanta Elena Mitran şi omul său de încredere, Gheorghe Cristian Dincă. Un alt om-cheie în grupare era Daniel Zeng, care avea rolul de a le ţine sub teroare (fizică şi psihică) pe tinerele care refuzau să întreţină relaţii sexuale cu clienţii sau care încercau să fugă din cluburile de striptease.

Toţi aceştia erau implicaţi în racolarea tinerelor, care proveneau de regulă din medii defavorizate, din centre de plasament sau aveau o situaţie financiară precară, pe care le convingeau să se angajeze în cluburile de striptease Emanuelle şi Insomnia. Atunci când refuzau să facă sex cu clienţii începea tortura. Victimele au declarat în faţa procurorilor că au fost cazuri în care au fost violate, drogate sau tăiate pe mâini. În cazul unei fete care a fost prinsă după ce a încercat să fugă, proxeneţii au recurs la măsuri extreme: au tuns-o, au bătut-o, au târât-o pe jos şi au violat-o. Scenele oripilante ar fi fost filmate de unul dintre liderii grupării.

În acte, fetele racolate erau angajate pe societatea Insomnia Sellar SRL ca dansatoare, menajere sau îngrijitoare spaţii verzi, şi cazate în diferite locaţii controlate de administratorii cluburilor de striptease. 

Violurile „şefului“

Anchetatorii spun că în 2013, Ilie s-a retras din „afacere“, lăsându-le pe nepoata şi amanta sa să se ocupe de „cluburile groazei“, În acelaşi timp, Gheorghe Cristian Dincă a fost numit administrator al societăţii. Potrivit anchetatorilor, Dincă a rămas doar cu rolul de consultant, şi s-ar fi implicat doar pentru a găsi clienţi sau pentru a racola fete. Chiar dacă nu mai apărea în actele firmei, cuvântul său era lege: Ilie era cunoscut ca „şeful“, şi dispunea de tinerele angajate ca dansatoare după bunul său plac.

Procurorii DIICOT au indicii că „şeful“ ar fi abuzat sexual mai multe angajate ale celor două cluburi şi că ar fi forţat două minore care proveneau din Centrul de Plasament din Turnu Roşu să se prostitueze. Practic, tinerele ar fi fost racolate de Daniel Zeng. Aceasta le-ar fi spus că le găseşte locuri de muncă bine plătite, şi le-a adus în clubul de striptease.  Una dintre fete are deficienţe cognitive, un intelect redus, fiind încadrată ca persoană cu handicap, fapt care era evident. Într-o discuţie telefonică, Elena Mitran arăta: „Nu-i... n-ai ce, femeia îi debilă mintal! Tu nu-nţelegi? Îi un om bolnav psihic!“.

Iniţial, cele două tinere au fost adăpostite de Zeng la locuinţa sa, acesta conducându-le în fiecare seară la club, la locul de muncă. Dimineaţa le ducea înapoi acasă la el. Procurorii spun că bărbatul încasa comisioane din banii achitaţi de clienţi pentru serviciile sexuale prestate de cele două.  Ulterior, tinerele au fost adăpostite în camere situate la etajul clubului de noapte Emanuelle.

Elena Mitran: „Am adunat toată casa dă copii“

Terorizate de proxeneţi, fetele nu au mai suportat şi au încercat să fugă. Au fost însă găsite şi aduse înapoi. Pentru a le convinge să nu mai fugă, Daniel Zeng le-a aplicat o corecţie în urma căreia una dintre fete a fost dusă de urgenţă la spitalul din Sibiu cu fractură de mandibulă. În total, Zeng a reuşit să racoleze patru tinere care proveneau de la centrul de plasament. „ Toate leşinatele! Am adunat toată casa dă copii“, se plângea la un moment dat Elena Mitran unor cunoscuţi.

Ca metode de terorizare a fetelor, procurorii notează: agresiunile,  reţinerea actelor de identitate, a telefoanelor sau cartelelor, interzicerea părăsirii locului unde erau cazate sau reţinerea lucrurilor personale. Pentru a se asigura că nu fug, nu de puţine ori proxeneţii le-au lăsat pe tinere fără haine, „Anca a povestit că numitul Dincă Cristian a dat-o, fără consimţământul ei, numitului David Ilie care a drogat-o, a bătut-o, a tăiat-o pe mâini şi a violat-o.

Ulterior, după câteva zile, martorul a auzit angajaţii spălătoriei Emanuelle povestind că patronii clubului şi numitul David Ilie au vrut s-o tundă pe una dintre dansatoare, după care au târât-o pe jos, au lovit-o şi şi-au bătut joc de ea, existând o filmare în acest sens“, au notat procurorii în referatul de arestare preventivă a suspecţilor.

La un moment dat însă, una dintre victime a reuşit să fugă dintr-unul dintre cluburile unde era ţinută ostatică. Nu s-a mai oprit decât în Germania, de unde a trimis doar un mesaj pe telefon: „Mă bucur foarte mult că sunt liberă“, (...) aici nu mă mai comandă nimeni pe  mine, fac ce vreau eu“.

Victimele proxeneţilor, lăsate fără haine ca să nu poată fugi

În documentele pe care le au la dosar procurorii au şi interceptări ale discuţiilor telefonice pe care proxeneţii le purtau între ei sau cu victimele. La un moment dat, una dintre victime a încercat să plece, sub pretextul că sora sa are probleme şi trebuie să fie lângă ea. Proxeneta Larisa Hozaş a acceptat, dar numai cu condiţia ca tânăra să fie condusă cu maşina de un anagajat al clubului de noapte.

În prealabil, pe 17 iunie 2015, Cristian Dincă a sunat-o pe Larisa Hozaş şi i-a spus despre rugămintea tinerei.

Cristian Dincă: Alo!
Larisa Hozaş:  Daa!
Cristian Dincă: Auzi, a venit aia la mine acuma...
Larisa Hozaş:  Da...
Cristian Dincă: Aia... aia nouă, că unde eşti, că vrea să vorbească cu tine!
Larisa Hozaş: Păi ce să vorbească cu mine nl. neinteligibil!
Cristian Dincă:  Eşti... eşti acasă?... Stai să vezi... că vrea să plece acasă... şi...  să să-ntoarcă marţi şi dacă-i dai o pereche de pantaloni!

Ulterior, Cristian Dincă i-a dat-o la telefon pe fată:
Mădălina:  Nu... nu uite Larisa, vreau să plec astăzi acasă şi mă-ntorc marţi şi stau mai mult timp! Pentru că acasă am ceva probleme cu soră-mea şi cu mama şi o zis să merg acasă!
Larisa Hozaş:  Aşa dintr-o dată?
Mădălina:  Da, păi  ce să fac!
Larisa Hozaş:  M-auzi?
Mădălina: M-auzi?
Larisa Hozaş: Da, io te-aud... aşa dintr-o dată te-ai gândit tu că pleci astăzi de dimineaţă acasă?
Mădălina:  Păi... ce să fac tu Larisa?... Auzi...
Larisa Hozaş:  Păi stăi până după-masă să vorbesc cu Vali!
Mădălina:  Auzi...
Larisa Hozaş:  Şi-l pui pe Vali să te ducă!
Mădălina: Nuu! Păi ce are dacă merg cu microbuz?
Larisa Hozaş: No... Io acuma mă pui la somn, după-masă când mă trezesc te sun şi vii la mine!
Mădălina: Îhî...

După ce Mădălina a reuşit să fugă, Elena Mitran şi Larisa Hozaş au discutat la telefon.
Larisa Hozaş: Ve’ că aia... aia o plecat...
Elena Mitran: Care? Nebuna  aia...?
Larisa Hozaş: ... ce-o adus-o Vali măi fată, cred că!
Elena Mitran: Du-te?
Larisa Hozaş: Azi dimineaţă mă sună... io am vint acasă... tot aşa, mă c...
Elena Mitran: Da... 
Larisa Hozaş: ... ş-am plecat... la cinci jumate am ajuns, când am închis la Emanuelle... cinci jumate cred că...
Elena Mitran: Da...
Larisa Hozaş: ... şi io am lăsat-o pe Mihaela şi io a vrut să mă duc la Insomnia... şi m-o apucat în maşină... am zâs: „Nu risti, nl. neinteligibil, că nu mai pot! Te duci tu şi-nchizi!“
Elena Mitran: Da...
Larisa Hozaş: Mă sună Cristi de la bar că... mi-o dădea pe aia! Io eram pe wc-u’, nu puteam nici să vorbesc!
Elena Mitran: Păi şi?
Larisa Hozaş:  Şi... să-i dau o pereche de pantaloni, că ea pleacă... că are probleme cu mamă-sa! Am zâs: Tu fată, toată noaptea, nu ai avut probleme cu nimenea?... Ş-am zis: „Io nu pot să viu acuma la bar, io nu-s la cheremu’ la nimenea, să-ţi aduc tie pantaloni!“ Am zâs: „Stai până după masă, la două când mă trezesc, te sun şi vorbim atuncia!“ ... Ş-am zis: „O zis Vali că te duce el acasă!“... Din câte ştiu!
Elena Mitran: Păi da, că aşa a rămas!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite