Sorin Ovidiu Vîntu, trimis în judecată pentru delapidare şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SOV, trimis în judecată într-un nou dosar FOTO Adevărul
SOV, trimis în judecată într-un nou dosar FOTO Adevărul

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis, vineri, în judecată de procurorii DIICOT, acesta fiind acuzat de spălare de bani şi delapidare. De asemenea, în acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Liviu Luca şi Octavian Ţurcan.

Procurorii DIICOT au dispus, vineri, trimiterea în judecată a zece persoane, membre ale unei grupări specializate în delapidare şi spălare de bani. Liderii grupării erau Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi Octavian Ţurcan, iar anchetatorii susţin că scopul iniţial al acestora a fost, de fapt, obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia.

Respectivele fonduri “au fost utilizate chiar în dauna Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA şi implicit a membrilor săi, prin participarea offshore-ului ELBAHOLD LTD (controlat la acel moment de VÎNTU Sorin Ovidiu şi ulterior de Luca Liviu) la majorarea de capital social al SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), participaţiile (acţiunile) Asociaţiei Salariaţilor diminuându-se de la 50% la 25%. Scopul final al grupului infracţional iniţiat şi constituit de cei trei inculpaţi LIVIU LUCA, VÎNTU SORIN OVIDIU şi ŢURCAN OCTAVIAN a fost dobândirea controlului total în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), cu bani din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA” – se arată într-un comunicat de presă emis de DIICOT.

Mână-n mână cu conducerea fostei societăţi

Procurorii susţin că gruparea condusă de Sorin Ovidiu Vîntu a fost sprijinită, încă de la început, de persoane aflate în Comitetul Director al Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA (n.r. Gheorghe Şupeală, Ioan Bohâlţeanu, Nicolae Tănăsescu, Elena Petrovici), precum şi de Anagnastopol Zizi, Nache Emil şi Davidescu Reveica, persoane la conducerea SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA).

Alături de aceştia, SOV şi Liviu Luca au încercat să obţină, prin intermediul societăţii de tip offshore ELBAHOLD LTD, majoritatea în  cadrul Adunării Generale a Acţionarilor fostei SC PETROMSERVICE SA.

În comunicatul emis de DIICOT se arată că gruparea condusă de Vîntu a prejudiciat patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA şi, implicit, a membrilor săi – 74.475 persoane, cu suma de 41.213.717 ron. Astfel, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri mobile şi imobile ale inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis, pentru soluţionare, la Tribunalul Bucureşti.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv, în urmă cu nici o săptămână, la 2 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Vîntu fusese trimis în judecată în octombrie 2010, alături de şoferul său, dar şi de un om de afaceri moldovean. Cei trei au fost acuzaţi de procurori că i-au trimis bani lui Nicolae Popa, fost director Gelsor condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în cazul FNI.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

UPDATE Sorin Ovidiu Vîntu, alias Sorin Haralambie, adus cu mascaţii la Parchetul General. Acesta ar fi încercat să fugă din ţară cu documente false

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori. Anchetatorii au descoperit că acesta deţinea documente de identitate false şi potrivit unor surse judiciare ar fi încercat să fugă din ţară.


Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare

Magistraţii Curţii Supreme au decis, vineri seară, condamnarea definitivă a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu la 2 ani de înschisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de favorizarea fostului director al Gelsor, Nicolae Popa.

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani de închisoare pentru favorizarea infractorului. Decizia nu e definitivă

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins astăzi recursul făcut de Sorin Ovidiu Vîntu la decizia Tribunalului Bucureşti care l-a condmnat pe omul de afaceri la doi ani de închisoare cu executare. Acesta este acuzat de favorizarea infractorului. Concret, Vîntu l-ar fi ajutat cu bani pe fostul director al Gelsor, Nicolae Popa - condamnat în dosarele „FNA” şi „FNI” - cât a fost fugit din ţară. Decizia nu este definitivă.

Pronunţarea în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu e acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa, amânată pentru 20 iunie

Curtea de Apel Bucuresti a amânat joi pentru 20 iunie pronunţarea în cazul apelului declarat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul în care a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru favorizarea fostului director al Gelsor Nicolae Popa, condamnat în dosarele FNA şi FNI.

DOSARUL „FUGA LUI POPA”  Vîntu, condamnat la doi ani de închisoare

Instanţa Tribunalului Bucureşti l-a condamnat marţi pe Sorin Ovidiu Vîntu la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului, în dosarul în care este acuzat că l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa să fugă din ţară. Totodată, în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul preşedinte al Băncii Române de Scont, Octavian Ţurcan şi şoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian.

Cum a dat SOV tunul la FNI: 13 paşi care i-au purtat noroc în delapidarea celor 7 milioane de dolari

Creierul din spatele celei mai mari inginerii financiare, Sorin Ovidiu Vîntu, a fost trimis în judecată pentru prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI). „Adevarul” vă prezintă, în episoade, filmul complet al celui mai răsunător scandal financiar care a existat vreodată în România şi care a păgubit 300.000 de investitori.

Procurorii: Vîntu l-a pus pe Nicolae Popa să delapideze banii FNI din care şi-a clădit un imperiu imobiliar

Dosarul FNI trimis azi în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) se referă doar la o parte din istoria prăbuşirii FNI, şi anume la modul în care Sorin Ovidiu Vîntu a scos ilegal de la FNI peste 7 milioane de dolari (la valoarea din 2000), bani din care SOV a cumpărat imobile şi şi-a finanţat afacerile.

Sorin Ovidiu Vîntu, la un pas de un nou proces în dosarul FNI

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, încarcerat în Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat la un an de închisoare pentru şantaj, a fost dus, joi dimineaţă, la Parchetul instanţei supreme pentru prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Dosarul „FNI”: Nicolae Popa, audiat la Parchetul General

Nicolae Popa a fost adus în această dimineaţă la Parchetul Instanţei Supreme pentru a fi audiat în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost pus sub acuzare de procurori pentru spălare de bani şi instigare la delapidare. 

DOSARUL „PETROMSERVICE” Vîntu şi Luca au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidare

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice, Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol, au fost trimişi în judecată joi, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţiile de spălare de bani şi delapidare. Prejudiciul produs companiei Petromservice se ridică, potrivit rechizitoriului făcut de anchetatori, la peste 83,5 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite