Sechestru pe 16 milioane de dolari, în urma percheziţiilor la studiourile de video chat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Caricatură Vali Ivan
FOTO Caricatură Vali Ivan

Aproximativ 16 milioane de dolari, cinci locuinţe şi şase maşini de lux, au fost puse sub sechestru în urma percheziţiilor care au avut loc marţi la studiourile de video chat. Anchetatorii fac cercetări într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care prejudiciul este estimat la aproximativ 300 milioane de dolari.

„În urma percheziţiilor efectuate, marţi, de Poliţia Română la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip video chat, a fost instituit sechestru asigurator asupra a peste 16.000.000 de dolari americani şi au fost ridicaţi 200.000 de euro, precum şi 120 de unităţi de calcul şi 131 de carduri bancare”, potrivit unui comunicat emis miercuri de Poliţia Română.

Conform documentului citat, sechestrul asigurator a fost pus pe banii găsiţi în conturile suspecţilor, dar şi pe cinci locuinţe şi şase maşini de lux.

Nouă persoane, pe numele cărora fuseseră emise mandate de aducere, au fost ridicate şi duse la audieri, iar după ce au dat explicaţii în faţa anchetatorilor, acestea au fost lăsate să plece, fără ca anchetatorii să ia în cazul lor vreo măsură preventivă.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au vizat şi locuinţa din Bucureşti a unei judecătoare, însă anchetatorii susţin că aceasta doar a închiriat apartamentul, şi nu ar fi avut alte legături cu gruparea suspectată de infracţiuni economice, arată Mediafax.

Tinerele care lucrau la video chat ar fi precizat că, lunar. încasau în jur de 1.500 de lei pe lună, însă anchetatorii suspectează să sumele se ridicau până la 4.000 de lei.

Percheziţiile au avut loc, marţi, la 93 de adrese din Bucureşti şi judeţele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiş şi Ilfov, fiind vizate patru grupări infracţionale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite