Românii se tem mai mult de impozite decât de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul la ghişeu, o activitate antipatică românilor
Statul la ghişeu, o activitate antipatică românilor

Românii sunt nemulţumiţi de condiţiile de viaţă, două treimi dintre ei considerând că trăiesc mai prost sau mult mai prost decât anul trecut, este principala concluzie a Raportului Calitatea Vieţii 2010, dat publicităţii ieri de către Institutul Naţional pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV).

 O treime dintre respondenţi spun că veniturile nu le ajung pentru o viaţă decentă, iar un sfert cred că au o astfel de viaţă, dar fără să-şi permită produse mai scumpe. Aceste procente sunt asemănătoare celor înregistrate la jumătatea anilor '90 şi mult mai proaste decât cele din 2006.

Anxietatea, în creştere

Fără a atinge nivelul maxim de anxietate înregistrat în 1999, temerile se menţin la niveluri înalte, se spune în Raport. Deşi avem aproape 700.000 de disponibilizaţi, şomajul ocupă de-abia locul trei în topul temerilor românilor, după creşterea preţurilor şi de impozite.

Criza a schimbat o mulţime de percepţii. Astfel, oamenii apreciază mai mult condiţiile de muncă, a scăzut uşor satisfacţia faţă de viaţa de familie, a crescut uşor numărul vecinilor care se înţeleg bine, s-au înmulţit românii care cred că avem un învăţământ foarte slab şi a scăzut încrederea în oameni.

Faţă de anul 2006, când s-a înregistrat procentul maxim al celor care aveau încredere în oameni (36% din respondenţi), anul acesta doar 30% din intervievaţi mai spun că au foarte multă încredere în semenii lor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite