Reţea de trafic de persoane, destructurată de poliţiştii români şi britanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au făcut percheziţii la 13 adrese
Poliţiştii au făcut percheziţii la 13 adrese

O anchetă comună a Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, procurorilor DIICOT din Dâmboviţa şi a autorităţilor din Marea Britanie a dus la destructurarea unei reţele de criminalitate organizată specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Marţi dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa, au făcut 13 percheziţii domiciliare, dintre care nouă pe raza judeţului Dâmboviţa, două în Argeş şi două în Bucureşti.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au indisponibilizat 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile, cartele SIM şi mai multe înscrisuri şi documente, precum şi 5 autoturisme utilizate de suspecţi.

”În sarcina bănuiţilor s-a reţinut că, începând cu anul 2011, aceştia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituţiei în Marea Britanie şi Irlanda. În cauză, la data de 19 septembrie a.c., poliţia londoneză a efectuat 5 percheziţii la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituţia. În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei.

Din echipa internaţională comună de anchetă  (JIT) au făcut parte poliţişti din cadrul S.C.C.O. Dâmboviţa şi un poliţist din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, precum şi procurorul român de caz.

Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul parchetului pentru audieri şi dispunerea de măsuri legale.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat şi se implementează un TASK FORCE pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere cu autori sau victime cetăţeni români.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite