UPDATE Angajaţii Ministerul Mediului vor să facă grevă generală începând de luni. Aceştia, nemulţumiţi de salarii, au cerut demisia Cristianei Paşca Palmer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiana Paşca Palmer FOTO Mediafax
Cristiana Paşca Palmer FOTO Mediafax

Aproximativ 150 de angajaţi ai Ministerului Mediului şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului au protestat miercuri în faţa ministerului. Angajaţii au cerut demisia Cristianei Paşca Palmer şi au anunţat că sunt şanse mari să facă grevă începând de luni, 18 aprilie. Principala lor nemulţumire o reprezintă salariile mici.

UPDATE Angajaţii din sectorul de mediu din România intenţionează să intre în grevă generală începând de luni, 18 aprilie, nemulţumiţi de discuţiile purtate miercuri cu ministrul Mediului referitoare la nivelul salarial din acest domeniu.

Potrivit news.ro, protestatarii au ţinut în mâini hârtii pe care scrie “Vrem salarii decente”, “Nu vrem să cerşim”, “Respect reciproc”, “Milog la stat”, “Jos prostia şi minciuna” şi scandează “Demisia” şi “Respect”.

Manifestarea a pornit de la faptul că angajaţii sunt nemulţumiţi de salariile pe care le au dar şi de faptul că Guvernul a arătat, într-un punct de vedere, că nu are bani pentru majorări salariale.

Un angajat a spus că după 18 ani în Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului are un salariu de 1.800 de lei, în timp ce salariaţi care lucrează în proiecte cu fonduri europene au 6.000 de lei.

Şapte persoane vor intra la discuţii cu ministrul Mediului

O delegaţie a protestatarilor din Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, formată din maximum 7 persoane, va intra la discuţii cu ministrul de resort

„Îi înţeleg foarte bine (pe protestatari, n.r.), este o problemă reală pe care am observat-o când am preluat mandatul la Ministerul Mediului. Salariile din Ministerul Mediului sunt extrem de mici şi, din acest motiv, ne pleacă şi specialiştii. Îi înţeleg pe oameni şi le înţeleg frustrarea, însă după cum ştiţi lucrăm la nivelul Guvernului pentru a echilibra această situaţie. A fost recomandare a jandarmilor de a ocoli protestatarii. Le-am comunicat că vreau să mă întâlnesc cu dânşii. O să am o scurtă discuţie cu o delegaţie a lor. Reglementarea situaţiei financiare a salariilor nu se poate face la nivelul Ministerului Mediului. Nu am ratat nicio ocazie de a aduce în discuţie problema aceasta colegilor din Guvern”, a declarat Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului.

Protestatarii sunt angajaţi din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), Garda Naţională de Mediu (GNM) şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite