Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, rămâne în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, va fi judecat în continuare în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Decizia de luni a magistraţilor Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Marian Vanghelie s-a prezentat, luni, la Tribunalul Bucureşti, unde judecătorul a verificat măsurile preventive ale celor din dosarul său de corupţie.

Întrebat la ieşire dacă crede că Victor Ponta va mai fi premier în toamnă, Marian Vanghelie a spus: „Eu nu cred că Victor Ponta a fost premier niciodată”.

De asemenea, întrebat despre ce se întâmplă în acest moment în mediul politic, Vanghelie a răspuns: „V-am spus că există un ciclu - unii-s mari azi, mâine sunt alţii mari, nu mă mai interesează pe mine. Pe mine poate să mă intereseze ce va urma în politica românească în următorii ani”.

Acesta a mai susţinut că acuzaţiile care i se aduc în acest dosar reprezintă „o poveste”: „Mi-a spus un avocat care a fost şi procuror. Mi-a spus ca este ca şi dosarul lui Ceauşescu, a fost la fel. Întelegeţi?”.

Întrebat dacă a denunţat pe cineva la DNA, fostul primar a declarat: „Cele mai bune denunţuri sunt cele pe care le spui public. Dacă vreau să spun acum ceva de cineva cred că toţi cetăţenii şi toată lumea va spune că a vrut să spună, că bravo lui, cinste lui sau să mă înjure. Când faci un denunţ scris, înseamnă că nu ai mai gândit tu, ci ai gândit constrâns de împrejurări şi are o altă conotaţie”.

Referitor la perioada arestului preventiv şi cea a arestului la domiciliu, Marian Vanghelie a spus că cel mai mult l-au „întărit” mesajele de la oameni.

Vanghelie: „Am cerut control judiciar pentru că urmează să devin tată”

Întrebat dacă ar reveni la Primăria Sectorului 5, Marian Vanghelie a spus că este posibil, dacă oamenii consideră că merită.

„Dacă ei consideră că revelioanele şi tot ce am făcut eu se pot transforma în zeci de milioane în rechizitoriu şi să mi se pună sechestru pe avere, atunci nu mai revin..”, a mai spus Vanghelie.

Marian Vanghelie a mai spus că a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru că vrea ca totul „să reintre într-o normalitate”: „Am cerut control judiciar şi pentru că urmează să devin tată. Am cerut şi pentru că vreau să intru într-o stare de normalitate...”.

Vanghelie, judecat în arest la domiciliu

După patru luni petrecute în spatele gratiilor, Marian Vanghelie a fost eliberat din arestul preventiv, pe 10 iulie, şi judecat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis astfel contestaţia lui Vanghelie la prelungirea arestului preventiv, dispus în cazul sau în 14 martie, şi au decis că edilul suspendat să fie plasat în arest la domiciliu.

Luna trecută, Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA, pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

În acelaşi dosar sunt judecaţi, sub control judiciar, şi omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

De asemenea, procurorii l-au trimis în judecată şi pe Marin Dumitru, în stare de libertate, pentru dare de mită.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006-2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru mită în cuantum de aproximativ 30 de milioane de euro, reprezentând un ”comision” de 20% din valoarea lucrărilor contracte de firmele omului de afaceri de la Primăria sectorului 5.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite