Primarul oraşului Târgu Frumos, Ionel Vătămanu, depistat în conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentia Naţională de Integritate FOTO Adevărul
Agentia Naţională de Integritate FOTO Adevărul

Primarul oraşului Târgu Frumos, judeţul Iaşi, Ionel Vătămanu, a fost depistat de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ, după ce ar fi concesionat un teren în favoarea unei societăţi conduse de soţia sa. Alţi patru aleşi locali din mai multe comune din ţară au fost depistaţi în incompatibilitate sau conflict de intererese.

Reprezentanţii ANI au anunţat, miercuri, că primarul oraşului Târgu Frumos, judeţul Iaşi, Ionel Vătămanu, este în conflict de interese administrativ.

”În calitate de primar, a semnat contractul de concesiune având ca obiect concesionarea unui teren în suprafaţă de 98 de metri pătraţi către S.C. Ţac Ţac S.R.L., societate comercială al cărei administrator şi asociat este soţia persoanei evaluate”, precizează reprezentanţii ANI.

Potrivit acestora, primarul a încălcat astfel dispoziţiile art. 76, alin.(1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia ”primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Primarul a transmis punctul său de vedere cu privire la constatarea ANI.

Totodată, reprezentanţii ANI au anunţat că trei consilieri locali din diferite comune din judeţele Bistriţa Năsăud, Bihor şi Maramureş sunt în conflict de interese după ce ar fi votat hotărâri ale consiliilor locale în favoarea unor entităţi economice pe care le reprezintă ei sau rudele lor.

Un consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Călineşti, judeţul Argeş, Dorel Drăghia, a fost depistat în incompatibilitate având în vedere că a exercitat simultan funcţia de consilier local, dar şi pe cea de asistent personal în cadrul aceleiaşi comune.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite