Primarul oraşului Chicago vrea un proiect de cooperare axat pe IT între universităţi din Illinois şi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul României în Statele Unite George Cristian Maior (stânga) discută cu primarul oraşului Chicago Rahm Emanuel FOTO Ambasada Romaniei în Statele Unite
Ambasadorul României în Statele Unite George Cristian Maior (stânga) discută cu primarul oraşului Chicago Rahm Emanuel FOTO Ambasada Romaniei în Statele Unite

Primarul oraşului Chicago Rahm Emanuel i-a propus marţi ambasadorului român în Statele Unite, George Cristian Maior, lansarea unui proiect de cooperare în domeniul academic şi de cercetare, axat pe tematica IT, între universităţi din Illinois şi din România.

Propunerea a fost făcută cu ocazia unei vizite a ambasadorului român la sediul primăriei oraşului Chicago. El a fost însoţit în cursul acestei vizite de consulul general al României la Chicago, Tiberiu Trifan.

Temele principale ale discuţiei au fost legate de situaţia comunităţii româno-americane din regiunea Chicago/Illinois, dar şi de oportunităţile de dezvoltare a cooperării economice bilaterale, conform unui comunicat al Ambasadei României la Washington.

Ambasadorul Maior a accentuat importanţa comunităţii de origine română din Chicago, una dintre cele mai mari din Statele Unite şi, totodată, una dintre cele mai active şi bine integrate.

Totodată, şeful misiunii diplomatice a României a prezentat oportunităţile de cooperare în cadrul dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic bilateral, precum şi pe cele din sfera educaţiei şi cercetării, ţinând seama de ponderea deosebită a zonei metropolitane Chicago, ca centru economic şi educaţional de anvergură globală. 

Viceprimarul oraşului Chicago a ţinut să arate la rândul său că, prin dimensiunea, poziţionarea şi potenţialul său economic, România prezintă un interes deosebit pentru comunitatea de afaceri din Chicago/Illinois. Cele două părţi au convenit menţinerea unui dialog constant pentru identificarea şi valorificarea tuturor oportunităţilor de cooperare, se mai arată în comunicatul misiunii române în Statele Unite.

George Cristian Maior a efectuat o vizită de trei zile în zona Chicago. Programul deplasării a cuprins întâlniri cu membrii comunităţii româneşti, participarea la ceremonia de întronizare a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae Condrea ca Mitropolit Ortodox Român al celor două Americi, discuţii cu mediul academic din Chicago, o conferinţă publică susţinută în cadrul reputatului centru de reflecţie american Chicago Council on Global Affairs, întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei Statului Illinois, ai oraşului Chicago şi ai mediului economic şi de afaceri din regiune.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite