Pompierii şi poliţiştii, la datorie în noapte de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de poliţişti vor fi în stradă în noaptea de Revelion
Mii de poliţişti vor fi în stradă în noaptea de Revelion

Măsuri suplimentare de Revelion. Peste 5.100 de pompieri vor fi zilnic la datorie în ultimele zile ale anului. ISU au eliberat 205 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii. La datorie vor fi şi peste 8.000 de poliţişti, cu aproape 4.000 de autospeciale şi peste 100 de câini de serviciu.

Pentru ca Sărbătorile să nu aducă surprize neplăcute, inspectorii de prevenire din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au făcut numeroase controale inopinate la structuri de primire turistice, de alimentaţie publică şi alte spaţii sau localuri publice cu aflux mare de persoane, pentru a verifica respectarea măsurilor de protecţie la incendiu.

De asemenea, pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor cu public numeros, până în prezent inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară şi din Capitală au emis 205 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii cu articole pirotehnice, iar o altă cerere este în curs de soluţionare.

În perioada Revelionului, vor fi la datorie peste 5.100 de pompieri salvatori care acţionează cu 2.900 mijloace tehnice. Numărul efectivelor poate fi suplimentat în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă de amploare.

Urgenţele medicale vor fi acoperite, la nivel naţional, prin intermediul celor 254 echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 unităţi de terapie intensivă mobilă, 8 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum şi 38 de şenilate.

Recomandările pompierilor pentru un Revelion în siguranţă

Pentru prevenirea incidentelor generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, pompierii fac mai multe recomandări:

- Respectaţi, cu stricteţe, instrucţiunile producătorului privind utilizarea materialelor pirotehnice;

- Verificaţi, înainte de folosire, integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta a fost deteriorat, evitaţi utilizarea produsului;

- Limitaţi accesul copiilor la materialele pirotehnice; chiar dacă prezintă un nivel de risc foarte scăzut, ele pot genera efecte;

- Evitaţi uscarea materialelor pirotehnice, aruncarea în foc sau în mijloacele destinate încălzirii;

- Evitaţi reaprinderea produselor nefuncţionale sau care au rămas cu materia explozivă activă.

Peste 8.000 de poliţişti în stradă

La datorie în noaptea de Revelion vor şi şi peste 8.000 de poliţişti, cu aproape 4.000 de autospeciale şi peste 100 de câini de serviciu, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor, anunţă Poliţia Română.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, peste 5.100 sunt poliţişti de ordine publică, aproape 1.400 sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic în peste 200 de staţii şi triaje de cale ferată, în aproape 200 de trenuri, în 11 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 14 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura 150 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la nivel naţional, la care sunt aşteptate să participe peste 300.000 de persoane.

De asemenea, poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naţionale, judeţene şi autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite