Poliţistul-erou care a murit după ce a fost lovit cu maşina de un milionar turc, condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Ionescu, poliţistul care a fost lovit cu maşina de un milionar turc, a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul Ghencea 2 Militar, cu onoruri militare. Ionescu a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis, care i-a conferit ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

La funeraliile subinspectorului Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a decedat vineri dimineaţă la Spitalul Floreasca după trei săptămâni în care a fost în comă participă întreaga conducere a Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv vicepremierul Gabriel Oprea şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Oprea a participat inclusiv la priveghiul poliţistului, trupul său neînsufleţit fiind dus iniţial la casa pe care acesta o construia împreună cu familia şi ulterior fiind depus la capela cimitirului Ghencea 2 Militar. 

Lucra de 23 de ani la Brigada Rutieră 

Agentul-şef Gheorghe Ionescu, poliţistul lovit cu maşina de milionarul turc Abdullah Atas, a murit vineri dimineaţă la Spitalul Floreasca din Capitală. Poliţistul care lucra de 23 de ani la Brigada Rutieră s-a stins din viaţă la aproape trei săptămâni de când a fost lovit în plin cu maşina de Abdullah Atas care se afla la volan la un pas de comă alcoolică. Acesta va fi acuzat acum de omor.

„Cu profundă tristeţe anunţăm plecarea timpurie dintre noi a colegului şi prietenului nostru, subinspector de poliţie p.m. Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti. Un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, devotat profesiei de poliţist, dăruit pe deplin familiei şi ţelurilor pe care le-a avut în viaţă, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne. Dumnezeu să te odihnească în pace,“Dulăule”!”, au scris reprezentanţii MAI, amintind de porecla poliţistului.

Potrivit MAI, soţia sa va primi un ajutor de 20.000 de euro. Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare şi va sprijini familia cu tot ce este necesar.

Stop cardiac sub ventilaţie mecanică

Potrivit reprezentanţilor spitalului, Gheorghe Ionescu a intrat, vineri dimineaţă, în stop cardiac sub ventilaţie mecanică, manevrele de resuscitare cardio-pulmonară instituite imediat neavând niciun rezultat.

"Încă de la internare, pacientul Gheorghe Ionescu a prezentat o stare extrem de gravă, necesitand măsuri terapeutice avansate de terapie intensivă şi intervenţii chirurgicale. Cu toate aceste măsuri şi în ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a menţinut în continuare gravă şi în dimineaţa zilei 21august s-a instalat stopul cardiac sub ventilaţie mecanică", se arată într-un comunicat al spitalului.

După ce pacientul a intrat în stop au fost instituite masurile de resuscitare cardio-pulmonară, "care, din pacate, nu au fost urmate de un răspuns favorabil, decesul pacientului fiind înregistrat la ora 7.00", a precizat sursa citată.

Urma să fie transportat în Israel

Soţia lui Gheorghe Ionescu declanşase zilele trecute o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să îşi transfere soţul la o clinică din Israel. De altfel, chiar ieri agentul de poliţie fusese vizitat la spital de vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul de Interne, care anunţase că un avion al MAI este pregătit să-l transporte pe poliţist la o clinică din Israel. 

„Am venit astăzi la spital (Spitalul de Urgenţă Floreasca - n.r.) pentru a vedea cum se simte colegul nostru, agentul şef Gheorghe Ionescu. Vreau să spun că Ministerul Afacerilor Interne are avionul pregătit şi are fondurile necesare pentru ca agentul şef să fie transferat în Israel”, a spus Oprea.

La spital a fost şi secretarul de stat Raed Arafat care a precizat că starea poliţistului era în continuare foarte gravă, iar la sfârşitul săptămânii ar fi trebuit să vină în ţară un medic din Israel care să evalueze starea acestuia şi, împreună cu doctorii români să stabilească momentul în care ar fi putut fi transferat în Israel.

„Colegul nostru este în risc încă, deci starea lui este critică. În momentul de faţă, starea lui de astăzi nu permite ca acesta să fie transferat în Israel”, a spus Arafat.

S-a prins de capotă pentru a nu fi călcat de bolid

Pe 2 august, la ora 3.35, agentul Ionescu (44 de ani), care lua parte alături de alţi colegi la un filtru de control a încercat, să oprească o maşină pe Şoseaua Pipera. „În momentul în care poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat”, au relatat anchetatorii.

Lovit în plin, agentul a reuşit să se prindă de capota autoturismului pe care a fost purtat aproximativ 350 de metri. „Pentru că voia cu orice preţ să scape de omul legii şi să fugă, şoferul a făcut mai multe manevre pentru a-l arunca de pe capotă. Într-un final, după o frână bruscă a reuşit. Poliţistul a fost aruncat pe şosea aproximativ 10 metri”, au mai arătat colegii agentului.  

Şoferul, cetăţeanul turc Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri turci din România, a fugit, dar a fost prins în scurt timp. În stare de ebrietate şi urmărit îndeaproape de mai multe maşini de poliţie, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a proptit cu maşina într-un gard.

„După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea pe şoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia Şoseaua Pipera - Şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil. În acel moment conducea cu peste 200 de kilometri la oră”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ulterior, Atas a fost dus la Spitalul Floreasca, la aceeaşi unitate spitalicească la care era internat şi victima sa, el fiind rănit la faţă după ce s-a spart airbag-ul. Procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia, astfel că el a fost dus în Spitalul Penitenciar Rahova.

„Spaima beţivilor”, internat în stare gravă

Agentul şef principal Gheorghe Ionescu, lucra la Brigada Rutieră de 23 de ani si era poreclit "spaima beţivilor din Capitală"

După accident a fost internat la Spitalul Floreasca mai mult mort decât viu. Potrivit unui comunicat emis de reprezentanţii spitalului, omul legii avea la internare politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim.

Cine este milionarul Atas

Milionarul Abdullah Atas (35 de ani), cel care l-a lovit pe agentul de poliţie pentru a nu fi prins băut la volan este unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni turci din România. El este proprietarul unei mari companii, care furnizează soluţii pentru iluminat. Firma Atas Lighting SRL a fost fondată, în 2004, de  Abdullah Atas şi de fraţii săi Ahmet Atas, Mehmet Atas şi Cafer Atas.

Atas Lighting furnizează soluţii pentru iluminat destinate spaţilor comerciale, hotelurilor dar şi locuinţelor de lux. Lista clienţilor este foarte lungă şi conţine nume dintre cele mai cunoscute, de la hoteluri de lux din Bucureşti, centre comerciale, clinici private sau clădiri de birouri. Abdullah Atas mai este asociat şi în alte firme care se ocupă cu comercializarea echipamentelor electrice, dar şi în firme de consultanţă financiară.

Potrivit anchetatorilor care au făcut cercetarea la faţa locului acesta era la un pas de comă alcoolică în noaptea în care a dat peste omul legii cu maşina Mai exact, rezultatele probelor biologice arată că omul de afaceri avea o alcoolemie de 1,65 g/l alcool pur în sânge în momentul accidentului.

El se află în acest moment încarcerat la Penitenciarul Rahova. Dacă până astăzi a fost acuzat de tentativă de omor, afaceristul va fi acuzat de acum de omor şi riscă 25 de ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite