UPDATE Peste 30 de dosare penale deschise în urma unor controale la centre de panificaţie din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece dosare penale pentru evaziune fiscală au fost întocmite în urma controalelor efectuate de poliţiştii bucureşteni, marţi, la peste 30 de centre de panificaţie. De asemenea, au fost date şi sancţiuni de peste 43.000 de lei. Totodată, a fost confiscată o tonă de făină.

UPDATE Poliţiştii au controlat 38 de puncte de lucru ce aparţin unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate fabricarea de pâine, prăjituri şi produse proaspete de patiserie. 

Verificările au vizat activitatea comercială a acestora, în contextul modificării legislaţiei în vigoare în ceea ce priveşte reducerea TVA pentru produsele din această gamă, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Capitalei.

Dosare penale pentru evaziune fiscală

În urma controalelor, au fost constatate 12 încălcări ale actelor normative în vigoare, fiind întocmite zece dosare penale pentru evaziune fiscală.

De asemenea, au fost găsite şi confiscate peste 2.900 de pâini tip franzelă, în valoare de aproximativ 2.300 de lei, 295 de kilograme de făină, în valoare de peste 280 de lei, precum şi suma de 1.564 de lei.

Totodată, a fost ridicată o tonă de făină în valoare de aproximativ 4.500 de lei şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 43.000 de lei pentru efectuarea de acte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege, mai precizează sursa citată.

La controale au participat peste 60 de poliţişti bucureşteni de investigare a fraudelor, precum şi inspectori de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.


Mai exact, controalele poliţiştilor bucureşteni vizează agenţii economici care au ca obiect de activitate fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, informează Poliţia Capitalei.

Activităţile oamenilor legii se axează pe legalitatea înregistrării în contabilitatea societăţilor comerciale a tuturor operaţiunilor contabile efectuate, respectiv achiziţii de materie primă (făină, drojdie, amelioratori etc.), dar şi pe comercializarea produselor de panificaţie către consumatori.

La această acţiune poliţiştii bucureşteni beneficiază de sprijinul inspectorilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, precum şi al celor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite