Peste 40 de persoane au fost audiate în cazul atacului asupra ministrului Barbu. Autorul - identificat, dar nu este reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Barbu a fost atacat în cadrul unei dezbateri culturale
Ministrul Barbu a fost atacat în cadrul unei dezbateri culturale

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat luni că în cazul vandalizării maşinii ce aparţine Ministerului Culturii a fost identificat autorul, însă acesta nu a fost reţinut. Mai mult, şeful Poliţiei a precizat că au fost făcute peste 40 de audieri pentru a stabili participarea fiecărei persoane la atacul asupra ministrului Culturii, Daniel Barbu.

UPDATE Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost declinat pentru soluţionare la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pe motiv că una dintre persoanele implicate are şi calitatea de avocat. 

Tobă a adăugat că a fost format un colectiv special pe poliţişti şi procurori pentru acest caz. 

Procurorii continuă ancheta în cazul vandalizării maşinii ce aparţine Ministerului Culturii, iar după vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, anchetatorii au extins cercul suspecţilor. Dacă la finalul săptămânii trecute poliţiştii precizau că au în vedere 16 persoane care ar fi participat la atacul asupra ministrului, aceştia au precizat luni că cercul a fost mărit la 20 de persoane.

Anchetatorii au urmărit imaginile de pe camere de supraveghere şi urmează să stabilească în zilele următoare şi modul în care fiecare dintre cei 20 s-a implicat în evenimentul de joi seară. 

Săptămâna trecută, ministrul Culturii se afla în Club A din Centrului Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturală, când mai mulţi protestatari au intrat în club şi au strigat la adresa acestuia cum că ar fi primit bani pentru ca proiectul Roşia Montană să se desfăşoare în continuare.

Mai mult, aceştia au aruncat înspre Barbu cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins ministrului Culturii o pungă cu monede şi l-au huiduit, întrebându-l „Câţi bani ţi-ai luat?” şi cerându-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece. Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul şi au lipit pe maşină bancnote cu portretul lui Barbu. 

De asemenea, aceştia ar fi spart luneta maşinii, ministrul reuşind să plece datorită intervenţiei forţelor de ordine - poliţişti şi jandarmi, sosiţi de urgenţă la faţa locului.

Mai multe despre incidentul în care a fost implicat Daniel Barbu 

Ministrul Culturii susţine că a identificat autorul moral al incidentului de zilele trecute

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a vorbit sâmbătă seară, în cadrul unei emisiunii de televiziune de la Antena 3, despre incidentul de zilele trecute din faţa unui club bucureştean susţinând că cei care au încercat să-l agreseze reprezintă o „formaţiune paramilitară, o formaţiune de asalt” şi a identificat autorul moral al acestui eveniment.

În urma incidentelor de joi seară, ministrul Daniel Barbu este păzit de o echipă a SPP: „Din păcate se dovedeşte că este necesar”

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, este păzit, începând de vineri, de o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) ca urmare a incidentului de joi seară în care a fost agresat. Mai mult, procurorii au început urmărirea penală pentru fapta comisă şi nu faţă de o persoană.

Protestatarii care i-au avariat joi seara maşina ministrului Culturii au fost identificaţi şi sunt audiaţi de procurori

Nouă persoane au fost identificate în urma incidentului de joi seară, din Centrul Istoric, în care opozanţi ai proiectului minier de la Roşia Montană au spart luneta maşinii ministrului Daniel Barbu, două dintre acestea au fost audiate, iar celelalte şapte vor fi citate să dea declaraţii. Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a participat joi seară, în Club A, la o dezbatere culturală, când maşina sa a fost atacată de protestatari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite