Peste 1.300 de persoane care erau căutate în baza semnalărilor din Sistemul Informatic Schengen, depistate în ultimele două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhiva
Foto: arhiva

Poliţiştii români şi autorităţile judiciare din statele membre Schengen au depistat, în ultimele două săptămâni, peste 1.300 de persoane care erau căutate în baza semnalărilor din Sistemul Informatic Schengen.

Poliţia Română anunţă, sâmbătă, că, în urma schimbului de informaţii prin Biroul SIRENE, în perioada 24 noiembrie - 8 decembrie au fost localizate în România 706 persoane care erau căutate în baza semnalărilor din Sistemul Informatic Schengen. 

Poliţiştii români au pus în aplicare 36 de mandate europene de arestare, au depistat 200 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 persoane date dispărute de către autorităţile din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 40 de documente, 7 documente de înmatriculare vehicule şi au fost identificate 44 de autovehicule care erau căutate de autorităţile din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 640 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate pe teritoriul altor state. Dintre acestea, 57 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 35 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 9 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Autorităţile din statele Schengen au identificat 48 de autovehicule şi 33 de documente căutate de autorităţile române pentru a fi confiscate sau folosite ca probe.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite