Percheziţii în Capitală şi în două judeţe din ţară într-un caz  de evaziune fiscală. Printre suspecţi ar fi şi apropiaţi ai familiei lui Bercea Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cadrul acţiunii vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere
În cadrul acţiunii vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere

Poliţia Română efectuează, joi dimineaţa, 37 de percheziţii în două judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală. Percheziţiile îi vizează şi pe membrii clanului Stănescu, apropiaţi ai familiei lui Bercea Mondial, potrivit Realitatea.

Joi dimineaţă, 110 poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor - I.G.P.R., precum şi de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Argeş, Iaşi şi ai D.G.P.M.B., sprijiniţi de 27 de echipaje de intervenţie rapidă, efectuează 37 de percheziţii domiciliare. 

Acestea sunt făcute pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală, care ar fi acţionat pe raza a două judeţe şi a Municipiului Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În fapt, din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi achiziţionat metale înalt aliate din Italia, Olanda, Polonia şi Cehia, în valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piaţa internă, iar pentru a se sustrage de la plata T.V.A. colectat, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri de la mai multe firme tip fantomă, generatoare de T.V.A. deductibilă, compensând astfel T.V.A. colectată la vânzare.

Pentru a-şi descărca stocul de marfă achiziţionat fictiv de la firmele fantomă, membrii reţelei ar fi făcut livrări fictive către societăţi comerciale din Bulgaria controlate prin interpuşi.De asemenea, pentru ascunderea activităţilor ilicite, persoanele în cauză ar fi cesionat fictiv părţile sociale deţinute la societăţile comerciale folosite în activităţile infracţionale şi ar fi distrus documentele contabile.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 6.000.000 de euro. În cadrul acţiunii vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. Întreaga activitate beneficiază de suportul de specialitate al DIPI.

Percheziţii în judeţul Cluj

Poliţiştii clujeni efectuează, joi dimineaţă, 8 percheziţii pe raza municipiului Turda, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de lovire şi alte violenţe, şantaj, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La data de 24 iulie a.c., 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj efectuează 7 percheziţii domiciliare şi o percheziţie la sediul unei societăţi comerciale, pe raza municipiului Turda, pentru destructurarea a două grupări infracţionale.

Activităţile vizează 8 persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de lovire şi alte violenţe, şantaj, ameninţare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, comise în perioada 2013 — 2014, pe raza municipiului Turda.

Poliţiştii vor pune în aplicare opt mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri, la sediul Poliţiei municipiului Turda.

În acţiune sunt agrenaţi 50 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, de ordine publică, de investigare a fraudelor, poliţişti criminalişti, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite