Nouă români au fost răniţi în urma accidentului feroviar din Spania; unul singur a fost spitalizat, restul au leziuni minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO El Pais / JAIME VILLANUEVA
FOTO El Pais / JAIME VILLANUEVA

Nouă români au fost răniţi în urma accidentului feroviar produs vineri seară în Spania, dar dintre aceştia unul singur a fost spitalizat, restul având leziuni minore, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Conform informaţiilor obţinute de la autorităţie locale până la acest moment, în urma accidentului nouă persoane au fost rănite - una dintre ele a fost spitalizată, iar celelalte opt au leziuni minore. Reprezentanţii MAE spun că persoana internată la spital - o femeie - este în afara oricărui pericol.

„Ambasada României în Spania urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul feroviar produs la Alcala de Henares. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate sunt şi cetăţeni români, cât şi cu scopul de a obţine informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii accidentului", mai spune MAE.

Reprezentan'ii Ministerului de Externe adaugă că până la acest moment la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români afectaţi.

„Misiunea diplomatică monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine contactul neîntrerupt cu autorităţile locale, fiind pregătită să intervină dacă situaţia o va impune”, adaugă sursa citată.

Accidentul feroviar a avut loc la Alcala De Henares, în Spania, când un tren care circula cu viteză foarte mică, fiind deja în gară, s-a ciocnit de tamponul de la capătul liniei ferate. În urma accidentului, două persoane au fost rănite grav, iar alte 37 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite