Motivul surprinzător pentru care un judecător britanic a lăsat-o pe o româncă să iasă din închisoare înainte să-şi execute toată pedeapsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul care a lăsat-o pe româncă să iasă mai devreme din închisoare FOTO The Telegraph
Judecătorul care a lăsat-o pe româncă să iasă mai devreme din închisoare FOTO The Telegraph

Un judecător din Marea Britanie i-a permis unei românce să părăsească închisoarea înainte de a-şi încheia sentinţa, dintr-un motiv neobişnuit, scrie The Telegraph.

Mădălina Horvath, o româncă în vârstă de 19 ani din satul Bata din nordul României, a fost condamnată la 14 luni în arest în Manchester, după ce a recunoscut cinci acuzaţii de furt. Ea a mărturisit că a furat bunuri de peste 15.000 de lire sterline.

Cu toate acestea, judecătorul care i-a dat sentinţa a decis să îi scurteze româncei pedeapsa cu zece luni, după ce ea s-a prezentat la audiere cu un bilet de avion numai dus către România.

Judecătorul şi-a explicat spunând că va economisi până la 8.000 de lire sterline din banii contribuabililor britanici. El a recunoscut însă că nu ar fi făcut un astfel de gest în „circumstanţe normale”.

„Nu aş scurta o sentinţă în circumstanţe normale, dar pe contribuabilul acestei ţări îl costă între 3.000 şi 4.000 de lire sterline pe lună pentru a vă menţine în custodie”, i-a spus judecătorul româncei.

Judecătorul a explicat că, deşi infracţiunile pentru care românca a pledat vinovată nu ar fi justificat un ordin de expulzare, din fericire biletul pe care l-a cumpărat românca pentru a zbura înapoi în România, precum şi faptul că a stat deja o perioadă în arest au produs „atât dreptate şi economii pentru contribuabilul britani, dar şi îndeplinesc dorinţa româncei de a se întoarce acasă şi de a nu reveni în Marea Britanie”.

În cazul în care românca se va întoarce totuşi în Marea Britanie, în următoarele 12 luni, ea va fi supusă unei perioade de probă. Judecătorul a sfătuit-o însă să rămână „departe de această ţară”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite