Ministrul Transporturilor trimite Corpul de Control la Tarom după ce sindicatele au sesizat un management defectuos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, va trimite Corpul de Control la Tarom după ce sindicatele din companie au sesizat, în cadrul întâlnirii de marţi de la sediul ministerului, un management defectuos, au declarat pentru Agerpres surse din Ministerul Transporturilor.

În cadrul întâlnirii cu Ioan Rus, reprezentanţii sindicatelor Tarom s-au angajat marţi, să respecte orarul de zbor până luni, când va avea loc o nouă întâlnire cu şeful de la Transporturi.

„Ministrul Transporturilor a spus că va trimite Corpul de Control la Tarom pentru că sindicatele au sesizat un management defectuos. Până luni se mai poartă discuţii. S-a format o comisie cu reprezentanţi de la Ministerul Transporturilor, de la sindicate şi din companie, care să găsească soluţii pentru deblocarea situaţiei de la Tarom urmând ca luni aceste soluţii să fie prezentate ministrului Transporturilor. Reprezentanţii sindicatului s-au angajat să asigure cursele până luni când va fi o nouă întâlnire“, au precizat sursele citate, potrivit Agerpres.

Greva spontană a piloţilor

Şapte zboruri interne operate de Tarom au fost anulate, luni, în urma unei greve spontane a piloţilor şi copiloţilor, după ce duminică au mai fost anulate două curse, iar 12 au înregistrat întârzieri.

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a solicitat conducerii şi sindicatelor Tarom să înceapă negocierile şi să găsească rapid soluţii pentru ca activitatea operatorului aerian să revină la normal. Rus a convocat marţi conducerea TAROM şi sindicatele pentru deblocarea situaţiei.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Aeroporturi (FNSA) a declarat că a contestat înregistrarea Contractului Colectiv de Muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

„În urma unor acţiuni spontane ale echipajelor TAROM, atât piloţi cât şi copiloţi, ne confruntăm cu dificultăţi în desfăşurarea zborurilor conform programului. În această dimineaţă, zborurile au plecat conform programului, vorbesc despre cursele externe, însă sunt afectate zborurile interne, efectuate cu avioanele de tip ATR“, a spus Georgeta Dinu, potrivit Agerpres.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Protest spontan la Tarom: şapte curse interne au fost anulate în urma unei greve a piloţilor, plus două duminică. Ioan Rus cere negocieri

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite