Ministrul de Interne a luat legătura cu prefecţii din judeţele afectate de ninsoare. Firea cere operatorilor de salubritate să acţioneze mai energic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul galben de vreme rea, valabil pentru Bucureşti şi pentru mai multe judeţe din ţară, a băgat Ministerul de Interne şi prefecţii în şedinţă. În Capitală, primarul general Gabriela Firea le-a cerut operatorilor de salubritate să acţioneze mai energic pentru a realiza deszăpezirea.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Carmen Dan a luat legătura cu prefecţii din judeţele vizate de avertizările meteorologice şi le-a cerut acestora să ia toate măsurile necesare.

În plus, a fost solicitată prezenţa unui reprezentant al Ministerului Transporturilor în Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, arată un comunicat de presă. Mai mult, MAI le-a cerut autorităţilor judeţene să activeze şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă acolo unde este cazul.

Nu s-a intervenit pe străduţele din Bucureşti

În Bucureşti, vizat de avertizarea Cod galben valabilă până joi dimineaţă, primarul general Gabriela Firea a solicitat operatorilor de salubritate să acţioneze mai energic în vederea deszăpezirii, apreciind că aceştia s-au mobilizat mai bine în timpul ninsorii anterioare, care a fost mult mai semnificativă din punct de vedere cantitativ.

În afara de bulevarde, Firea a arătat că trebuie deszăpezite şi străzile secundare şi trotuarele, unde, până la această oră, nu s-a intervenit decât în proporţie de 50%.  

În judeţele Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Vrancea, Buzău şi Ialomiţa, precum şi în judeţul Ilfov şi în Bucureşti vântul va avea intensificări însemnate şi va viscoli zăpada.

Strat de polei încă din timpul nopţii

În zonele menţionate, s-a depus în timpul nopţii un strat de polei. În aceste condiţii, poliţiştii le recomandă celor care pornesc la drum să aibă autoturismele echipate de iarnă, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanţa de siguranţă între autovehicule, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să folosească în special frâna de motor.

De altfel, şi echipajele de ambulanţă sunt la datorie, pentru a interveni la timp, dacă este necesar. În ceea ce priveşte starea drumurilor, traficul s-a deschis pe autostrada A2 pe ambele sensuri, după ce traficul fusese închis preventiv şi deviat pe DN3A, pentru curăţarea carosabilului.

Pe autostrada Bucureşti — Piteşti se circulă fără probleme, iar între kilometri 44 — 85 sunt porţiuni de carosabil acoperite de un strat de zăpadă de sub un centimetru.

Pe autostrada A3, tronsonul Bucureşti — Ploieşti, între kilometri 31 şi 68, se circulă în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă fiind de 5-6 centimetri, arată comunicatul de presă al MAI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite