Marian Fiscuci, prietenul din copilărie al lui Liviu Dragnea, achitat definitiv pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Fiscuci, Liviu Dragnea FOTO Marian Fiscuci, Liviu Dragnea
Marian Fiscuci, Liviu Dragnea FOTO Marian Fiscuci, Liviu Dragnea

Omul de afaceri Marian Fiscuci a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în dosarul Proinvest. Instanţa a anulat peste 500 de convorbiri telefonice interceptate de SRI, scrie Ziare.com. Marian Fiscuci este pretenul din copilărie al lui Liviu Dragnea.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul DNA, fiind menţinută decizia de achitare dată în aprilie 2020 de un complet de trei judecători. Instanţa a motivat că "fapta nu este prevăzută de legea penală" după ce în camera preliminară au fost anulate cele 535 de convorbiri telefonice interceptate în perioada iunie - noiembrie 2014, că urmare a deciziilor CCR privind colaborarea SRI-DNA, scrie Ziare.com

În acelaşi dosar, completul de cinci judecători a menţinut condamnarea fostului deputat PSD Adrian Simionescu la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, el fiind obligat să presteze muncă neremunerata în folosul comunităţii pe o perioada de 100 de zile la Primăria Turnu Măgurele sau la Centrul pentru persoane vârstnice Furculesti.

Potrivit sursei citate, magistraţii au dispus şi confiscarea de la Adrian Simionescu a sumei de 638.085 lei, considerată folos necuvenit rezultat în urmă săvârşirii infracţiunii de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Marian Fiscuci este implicat şi în dosarul "Tel Drum", în care este cercetat Liviu Dragnea. Fiscuci a fost primul patron al companiei Tel Drum, societate privatizată pe vremea când Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Marian Fişcuci a fost trimis în judecată într-un dosar de către procurorii anticorupţie, iar în dosarul “Tel Drum” este cercetat pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat. El ar fi acţionat ca interpus al lui Liviu Dragnea în administrarea societăţii comerciale.

Afaceristul Marian Fişcuci şi fostul deputat PSD Adrian Simionescu au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în 2017. ANAF s-a constitut parte civilă în acest caz cu suma de 5.692.644 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite