Hackerul Guccifer 2.0 care se dădea român era de fapt un agent al serviciului militar rus de informaţii (GRU). Cum a fost dat de gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hacker politia.md

Guccifer 2.0, hackerul care se prezenta drept român, responsabil de dezvăluirea de date despre congresmeni democraţi din SUA în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, este de fapt un agent al serviciului militar rus de informaţii (GRU), au concluzionat investigatorii americani.

De când a apărut, "Guccifer 2.0" s-a prezentat ca fiind un hacker român. În plus, el  negat tot timpul că ar colabora cu Moscova care, la rândul ei, a negat în repetate rânduri că ar fi implicată în atacurile cibernetice.

Kyle Ehmke, cercetător la departamentul de securitate al companiei cibernetice ThreatConnect, a declarat că "există o serie de companii de securitate cibernetică şi persoane fizice care nu l-au crezut încă de la început pe Guccifer 2.0”. 

Cert este că autorităţile americane suspectau de mai mult timp că hackerul ar avea legături cu Rusia. Site-ul de ştiri The Daily Beast a relatat că investigatorii au obţinut recent dovezi concrete care indică legăturile directe ale acestuia cu spionajul rus. 

Concret, o companie de securitate cibernetică a stabilit că hackerul a folosit o reţea privată virtuală (VPN) pentru a-şi masca identitatea.

The Daily Beast a relatat însă că hackerul a omis să activeze reţeaua la un moment dat, lucru care a făcut posibilă obţinerea adresei IP şi a locaţiei acestuia. Anchetatorii americani au folosit aceste date pentru a identifica cu exactitate autorul atacului cibernetic, şi au ajuns la concluzia că este un agent al serviciului militar rus de informaţii (GRU).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite