Gabriela Firea, Marius Pieleanu, PSD, TVR şi starea vremii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri seară, preţ de mai bine de 50 de minute, un grup de cetăţeni, cei mai mulţi penibili, pe care îndeobşte îi vezi prestând aproape zilnic pe la România tv şi pe la Antenele voiculesciene, dar care de când TVR este condus spre dezastru de Irina Radu şi-au făcut cuib şi prin Calea Dorobanţi 191, s-au adunat în studioul emisiunii România 9.

Spre a discuta cred că nici ei nu ştiau prea bine despre ce anume.

Ca de obicei, emisiunea dată, din ordinul direct al mai marilor PSD pe mâna lui Ionuţ Cristache - că doar PSD dă banii, el dă comenzile, el alege clovnul şi guriştii - a fost un talmeş-balmeş. Probabil că intenţia iniţială era să se discute despre modificările fiscale ce ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018, fără doar şi poate că ele trebuiau să fie lăudate, numai că faptele au făcut astfel încât aleasa reuniune să se transforme într-o Ţiganiadă despre vreme şi despre Gabriela Firea. Adică despre furtuna aşteptată şi din care PSD şi primăriţa generală a Capitalei voiau să tragă oarece profit politic şi de imagine consemnat în lozinci de genul PSD vă apără de intemperii!

Vremea s-a dovedit potrivnică operaţiunii de imagine pregătită de d-na Firea, furtuna nu a mai venit, totul limitându-se la o ploicică care doar pe alocuri a mai adus cu ea şi un pic de grindină. Dar şi dovada că primăriile de sector, şi ele controlate tot de PSD, nu îşi fac minima datorie de a se ocupa cum se cuvine de arborii bătrâni care se prăbuşesc şi provoacă stricăciuni.

Totul s-a petrecut în limite meteorologice normale - ce să-i faci, toamna plouă şi, din când în când, mai bate vântu! - în pofida faptului că distinsa doamnă Firea a făcut atâta tam-tam înainte şi a aruncat în haos o după-amiază întreagă viaţa Bucureştiului.

Carevasăzică, nici măcar furtuna nu respectă programul de guvernare PSD-ALDE!

Însă cum haosul provocat în cursul zilei de miercuri de aflatul în treabă al doamnei Firea a avut, fără doar şi poate, şi nişte costuri (oare cât de mare a fost profitul la negru al taximetriştilor şi cu cât i-au păgubit aceştia pe bucureştenii cinstiţi?), imaginea marii dive pesediste trebuia cu orice preţ salvată. S-a ocupat în principal de asta sociologul de partid Marius Pieleanu. Care, ajutat de moderatorul Ionuţ Cristache, s-a dat de ceasul morţii să dea vina pe ANM.

În dialogul interminabil şi total lipsit de logică pe care zişii invitaţi ai emisiunii (nu ştiu câţi dintre ei se duc la TVR de bună voie, pro bono şi câţi au acolo prezenţe tarifate!) l-au avut cu mieroasa voce a primăriţei care le-a făcut onoarea de a discuta cu ei prin telefon, dl. Pieleanu a fost solistul. ANM în sus, ANM în jos! ANM a fost prins pe picior greşit duminică la Timişoara şi a făcut exces de zel duminică la Bucureşti! D-na Firea a vrut să facă numai bine, ANM şi vremea au făcut ca ea să iasă prost! Cam asta a fost ideea susţinută de sociologul de partid Pieleanu acompaniat de senatorul pesedist Eugen Nicolicea. Acesta din urmă neratând prilejul ca, în ultimele minute ale emisiunii, să ne mai ofere o porţie de mitocănie, domeniu în care respectivul jalnic aviator politic ar merita titlul de doctor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite