Gabriel Oprea s-a făcut membru într-un sindicat al poliţiştilor, în cursul anchetei pentru moartea agentului Bogdan Gigină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce era anchetat pentru accidentul în care şi-a pierdut viaţa agentul de poliţie Bogdan Gigină, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea s-a înscris într-un sindicat al poliţiştilor.

Astfel, Oprea este, de la data de 15 iulie 2018, membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise. Solicitarea de aderare a fost făcută chiar de el, potrivit lui Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România (FSDPA).

„Domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit la data de 15 iulie 2018 cu mai mulţi lideri de sindicate din poliţie şi a fost acceptat ca membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise”, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, Christian Ciocan. 

Întrebat dacă faptul că fostul ministru este cercetat într-un dosar în care se anchetează moartea unui poliţist, a lui Bogdan Gigină, afectează imaginea sindicatului, Ciocan a răspuns: „Domnul Oprea a făcut foarte multe lucruri bune pentru Poliţia Română, aşa cum au făcut şi alţi miniştri, precum Ursu sau Blaga”.

Ciocan a mai precizat că în prezent fostul ministru Gabriel Oprea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Oprea a fost trimis în judecată în luna mai, în dosarul în care este cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea.

Oprea susţine că este nevinovat

Fostul ministru Gabriel Oprea a afirmat într-o postare pe Facebook că un judecător de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit în dosarul "Gigină" că nu există nicio legătură între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, pe care a deţinut-o în 2015, şi accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist.

Potrivit lui Oprea, Înalta Curte a constatat că nu există un raport direct între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale ministrului Afacerilor Interne şi fapta de ucidere din culpă, întrucât în atribuţiile ministrului nu se regăsesc şi atribuţiile efective de conducere a autoturismului, precum nici cele concrete de însoţire a autoturismului în care se afla de către un dispozitiv în coloană, în condiţiile în care, aşa cum se reţine în rechizitoriu în mod constant, moartea acestuia a survenit într-un accident rutier.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite