Evaziune fiscală la o fabrică de pantofi şi geamantane clandestină. Prejudiciul ajunge la peste 1 milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prejudiciu de 1 milion de lei la o fabrică de pantofi şi geamantane clandestină FOTO Adevărul
Prejudiciu de 1 milion de lei la o fabrică de pantofi şi geamantane clandestină FOTO Adevărul

Peste 100.000 de perechi de încălţăminte şi aproximativ 5.000 de geamantane au fost ridicate, marţi, în urma a şapte percheziţii organizate de poliţiştii ilfoveni într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul este estimat la peste 1.000.000 de lei.

„Peste 100.000 de perechi de încălţăminte şi aproximativ 5.000 de geamantane au fost indisponibilizate în vederea confiscării de către poliţiştii de investigare a fraudelor din Ilfov, în urma a şapte percheziţii efectuate în cursul acestei zile. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.000.000 de lei”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, arată Mediafax.

Conform anchetatorilor, tălpile pantofilor erau realizate din plasticul folosit ca înveliş pentru cablurile electrice.

În urma percheziţiilor, a fost descoperit şi un cetăţean chinez care locuieşte ilegal în România şi care a fost cazat în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică, pentru a fi îndepărtat de pe teritoriul României.

Până în prezent, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 1.000.000 de lei, iar doi cetăţeni chinezi sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală.

Potrivit unor surse din Poliţie, în fabrica respectivă munceau la negru şase sau şapte chinezi, însă, în momentul desciderii, niciunul dintre aceştia nu era la lucru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite