Dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat de şantaj de fosta şefă a AMPOSDRU, mutat la Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul constituit la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) după ce fostul director general AMPOSDRU Carmen Roşu l-a acuzat pe Sebastian Ghiţă că a şantajat-o pentru ca firmele lui să câştige anumite contracte finanţate din fonduri europene a fost mutat la Parchetul instanţei supreme.

„Dosarul constituit în urma sesizării a fost declinat, la data de 2 iulie 2014, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că faptele care fac obiectul sesizării nu atrag competenţa de soluţionare a DNA”, precizează DNA, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Parchetului instanţei supreme aarată că dosarul a fost înregistrat la Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Ghiţă, reclamat la DNA în luna mai

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost reclamat la DNA de fostul director general AMPOSDRU la jumătatea lunii mai.

„A făcut presiuni şi când am fost la POSDRU, şi la POSCCE, şi la Ministerul Fondurilor Europene. Peste tot. Şantajul continuă. Sunt oameni care vor începe să vorbească. Eu doar am început”, a declarat la vremea respectivă Carmen Roşu, adăugând că presiunile exercitate asupra sa de Sebastian Ghiţă „au fost cu un puternic impact emoţional”.

„Şantajul la care a recurs respectivul m-a afectat în mod deosebit, mai ales că lucrez în sistemul de stat de peste 18 ani şi am gestionat fonduri europene de patru miliarde de euro. (...) Faptul că mi-a fost reorganizat postul, singura cale de a fi eliminată din sistem, denotă modul în care sunt 'trataţi' cei incomozi din administraţia publică. Problema semnalată este cu atât mai gravă cu cât este vorba de bani europeni şi, după cum ştim cu toţii, fraudele din bani europeni sunt sancţionate şi nu pot fi trecute cu vederea”, adăuga Roşu, citată de Mediafax.

Pe de altă parte, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a decis, la începutul săptămânii, clasarea dosarului în care primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a acuzat pe Sebastian Ghiţă că l-a ameninţat, „pentru că nu existau suficiente probe pentru a dovedi fapta”.

Pe aceeaşi temă:

Sebastian Ghiţă, reclamat de fostul director general AMPOSDRU Carmen Roşu la DNA pentru şantaj

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost reclamat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de fostul director general AMPOSDRU Carmen Roşu, care îl acuză că a şantajat-o pentru ca firmele acestuia să câştige anumite contracte finanţate din fonduri europene.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite