Alegeri prezidenţiale 2014. Dosar penal, deschis după ce o secţie din Reşiţa a anunţat lipsa a 400 de buletine de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, după ce preşedintele unei secţii de votare din Reşiţa a anunţat că ar lipsi 400 de buletine de vot, desfăşurarea procesului electoral nefiind însă afectată de acest incident.

"Referitor la situaţia de la o secţie de votare din Caraş-Severin, unde preşedintele secţiei a sesizat lipsa a 400 de buletine de vot, se fac verificări şi a fost întocmit un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Sesizarea a fost făcută şi la Poliţie şi la Biroul Electoral Judeţean. S-au cerut clarificări de la preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi de la locţiitorul acestuia", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, citată de Mediafax.

Tot referitor la acest caz, oficialul MAI a precizat că nu a fost necesară aducerea lor la Poliţie a celor doi membri ai secţiei de votare.

"Având în vedere că la fiecare secţie de votare s-au alocat, conform legii, un număr de buletine de vot cu 10% mai mare decât numărul alegătorilor, lista celor 400 de buletine de vot nu împiedică desfăşurarea procesului electoral. De altfel, secţia de vot nu a fost închisă, iar procesul de votare se desfăşoară, în continuare, fără probleme", a mai spus oficialul MAI.

Pe timpul nopţii, a subliniat Dajbog, paza secţiei de votare a fost asigurată de jandarmi, iar duminică dimineaţa secţia de votare a fost predată, în baza unui proces verbal, preşedintelui secţiei de votare, "cu sigiliile intacte şi fără a fi constatate urme de efracţie".


Alegeri prezidenţiale 2014: Peste 1.300 de persoane arestate preventiv sau la domiciliu au cerut urna mobilă

Vicepremierul Gabriel Oprea: „În ziua votării am mobilizat 58.000 angajaţi ai MAI, din care 31.300 poliţişti!”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite