Doi şefi din OMV Petrom au fost trimişi în judecată pentru luare de mită

Doi şefi din OMV Petrom au fost trimişi în judecată pentru luare de mită

Cei doi ar fi cerut mită 10.000 de euro pentru vânzarea unui imobil al Petrom

Un manager şi responsabilul cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul OMV Petrom au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzaţi de luare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii anticorupţie  au decis să îi trimită în judecată pe Nicolae Gavrilescu, manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul OMV Petrom, şi pe Anei Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul OMV Petrom, pentru luare de mită, notează Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, cei doi sunt acuzaţi că, în perioada decembrie 2013 - mai 2014, au cerut unei persoane, denunţător în cauză, "suma de 10.000 euro, plus o sumă neprecizată pentru furnizarea ulterioară a utilităţilor pentru un imobil pe care acesta din urmă intenţiona să-l cumpere".

Discuţiile legate de bani au avut loc, potrivit procurorilor anticorupţie, cu ocazia mai multor întâlniri între inculpaţi şi persoana respectivă, inclusiv la restaurante din Galaţi, unde nota de plată a fost achitată în două rânduri de către aceasta din urmă.

Concret, la sfârşitul anului 2013, firma administrată de denunţător şi-a anunţat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând Petrom, punct de lucru în comuna Slobozia - Conachi, judeţul Galaţi, sens în care a luat legătura cu Ana Petre, persoana de contact pentru astfel de contracte.

Aceasta i-ar fi spus denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, cu toate că preţul solicitat de Petrom este de 50.000 de euro. Aceasta a explicat că se poate ajunge la această sumă deoarece ea este persoana care întocmeşte referatul final, referat care va fi ulterior semnat de către directorii Petrom. În acest sens, Ana Petre i-a sugerat denunţătorului că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Nicolae Gavrilescu.

La data de 27 mai 2014, Gavrilescu a primit de la denunţător suma de 45.000 lei, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante, se mai spune în comunicatul DNA.
citeste totul despre: