Descinderi la biroul condus de şefa Uniunii Executorilor Judecătoreşti din România, într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În această dimineaţă, au loc 15 descinderi imobiliare    FOTO: realitatea.net
În această dimineaţă, au loc 15 descinderi imobiliare    FOTO: realitatea.net

Poliţia Română a efectuat în această dimineaţă 15 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Ialomiţa, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, fiind vizate zece societăţi, precum şi la Biroul Executorilor Judecătoreşti Dorina şi Lucian Gonţ, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE: Anchetatorii au demarat procedurile pentru instituirea sechestrului asigurator pe cinci imobile şi pe conturile executorului judecătoresc Dorina Gonţ, cercetată într-un dosar de evaiune fiscală cu prejudiciu de trei milioane de euro, potrivit unor surse din Poliţie.

Sursele citate au precizat, pentru Mediafax, că, pentru recuperarea prejudiciului, au fost declanşate procedurile de punere sub sechestru pentru cinci imobile şi pentru conturile exectorului judecătoresc.

Anchetatorii au precizat că este este vorba despre locuinţe de lux, o parte dintre acestea fiind situate în judeţul Ilfov, în localităţile Afumaţi, Popeşti Leordeni şi Corbeanca.


Pe 20 aprilie, peste 70 de poliţişti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 15 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Ialomiţa pentru destructurarea unei reţele infracţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală.

Au loc descinderi la biroul condus de şefa Uniunii Executorilor Judecătoreşti din România. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că în acest dosar ar fi vizaţi executorii judecătoreşti Dorina Gonţ şi Lucian Gonţ, astfel că au loc percheziţii la biroul acestora din Capitală, dar şi la locuinţa lor. 

Dorina Gonţ este şi preşedinta Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Aceleaşi surse spun că în dosar ar fi vizat şi omul de afaceri Ciprian Nistor, care ar controla firme offshore în conturile cărora ar fi fost viraţi banii din evaziune fiscală, potrivit Mediafax.

Prin comiterea de infracţiuni, în perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 3 milioane de euro, mai spune Poliţia Română.

De asemenea, vor fi puse în aplicare şi 8 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni, urmând ca, cei în cauză să fie conduşi la sediul Poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor procedurale ce se impun.

Activităţile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracţională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanţilor a 10 de societăţi comerciale, ce sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, săvârşită prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite