Deputatul PSD Florică Bîrsăşteanu, găsit în incompatibilitate de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florică Bîrsăşteanu s-ar fi aflat în incompatibilitate în perioada 2012 - 2014
Florică Bîrsăşteanu s-ar fi aflat în incompatibilitate în perioada 2012 - 2014

Deputatul PSD Florică Bîrsăşteanu s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2012 - 2014, înainte de a deveni parlamentar. Concret, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate precizează că acesta ar fi fost în acelaşi timp director medical interimar într-un spital din Timişoara, precum şi administratorul unei firme şi consilier local.

Potrivit ANI, Bîrsăşteanu s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2 octombrie 2012 – 17 iunie 2014, când a deţinut simultan atât funcţia de director medical interimar - şi ulterior manager interimar - al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara, cât şi funcţia de administrator în cadrul S.C. Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu S.R.L.

Inspectorii de integritate arată că, În perioada în care era consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. V. Babeş, instituţie aflată în subordinea Primăriei Timişoara, ar fi încheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu S.C. Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu S.R.L., în urma căruia Bîrsăşteanu a obţinut venituri de 86.305 lei.

Deputatul este acuzat şi de încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, pentru că, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea unei Hotărâri a CL Timişoara în urma căreia au fost încheiate contracte între Spitalul Dr. Victor Babeş şi firma pe care o controlează.

Florică Bîrsăşteanu a devenit parlamentar în iunie 2014.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite