Dan Voiculescu, la Poliţia Ilfov: „Nu l-am văzut pe Nelu Iordache de 20 de ani. E o făcătură!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu s-a prezentat, sâmbătă, la Poliţia Ilfov FOTO David Muntean
Dan Voiculescu s-a prezentat, sâmbătă, la Poliţia Ilfov FOTO David Muntean

Fostul senator Dan Voiculescu s-a prezentat sâmbătă la Poliţia Ilfov, aceasta fiind una din prevederile controlului judiciar, măsură instituită de anchetatori în dosarul de şantajare a lui Nelu Iordache. Acesta a negat orice fel de întâlnire cu omul de afaceri, susţinând că nu l-a mai văzut 20 de ani. Cât despre strămutarea dosarului ICA, Voiculescu a explicat cererea sa prin „presiunea mare ” pusă pe Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Dan Voiculescu, acuzat de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial.

La ieşirea din sediul poliţiei, Dan Voiculescu a declarat că nu a mai vorbit cu Nelu Iordache de 20 de ani, deci nu avea cum să-l şantazeze.

„Doi denunţători au spus că mi-au dat mie bani pentru că i-am şantajat. E bine să ştie toată lumea: pe Nelu Iordache l-am cunoscut acum 20 de ani şi de atunci nu l-am mai văzut. Repet. Nu l-am mai văzut. Cum poţi să şantajezi un om dacă nu te întâlneşti cu el? Iar pe al doilea nu-l cunosc deloc. E o făcătură!”, a spus Voiculescu.

„M-au chemat la audieri când trebuia să plec în concediu. 3 iulie a părut a fi o dată specială. Eu îmi programasem să plec, ca orice om, vara în concediu, cu familia. Când s-a aflat pe 1 iulie că trebuie să fiu pe 7 la Curtea de Apel pentru dosarul Telepatia, am trimis familia în concediu şi eu am rămas în Bucureşti. Probabil că nu s-a aflat că eu nu mai plec şi pe 3 iulie dimineaţă au fost chemaţi 2-3-4 oameni care au dat declaraţiile acestea de care vorbim noi”, a mai afirmat Voiculescu. 

Voiculescu se declară pregătit pentru o eventuală condamnare

Întrebat de ce a cerut strămutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, Voiculescu a răspuns: „Pentru că e o mare presiune pe Curtea de Apel Bucureşti”.

„În ziua în care a fost arestat judecătorul Mustaţă, în dimineaţa în care trebuia să judece cazul, discuta cu partenerii lui de afaceri ce face cu cazul meu, că nu este nimic în el (...) Ce a vrut să spună, că nu poate să achite într-un dosar al DNA şi în acelaşi timp nu era nimic în dosar?”, a precizat Voiculescu.
Întrebat dacă este pegătit pentru o eventuală condamnare în dosarul ICA, Voiculescu a spus: “Sunt pregătit pentu orice, inclusiv pentru asta. Am intrat într-o bătălie, când intri în bătălie, trebuie să te aştepţi că mai şi pierzi”.

Întrebat cum comentează informaţia că ar fi implicat în scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondial, Voiculescu a răspuns: “O prostie, că eu i-am dat lui Bercea un milion ca să îl dea nu ştiu cui. Nu-l cunosc pe Bercea, pe fiul lui, pe neamul lui, pe mama lui (...) Nu mă întâlesc cu oameni care nu au calitatea să se întâlnească cu mine”.

Dan Voiculescu a fost audiat joi la DNA în noul dosar în care este cercetat pentru şantaj. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând din 3 iulie, faţă de Dan Voiculescu, pentru “şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (şapte acte materiale)”.

Sub control judiciar

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Dan Voiculescu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României, altfel decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de denunţători, de martori şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a atacat vineri la Tribunalul Bucureşti măsura controlului judiciar dispusă de procurorii anticorupţie în cazul său, iar termenul stabilit pentru soluţionarea contestaţiei este 8 iulie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite