Cutremur de 3,1 grade în zona Vrancea, joi dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineaţă, la ora locală 4,27 (2,27 UTC) în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 128 kilometri, iar cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Focşani (38 km), Râmnicu Sărat (43 km), Covasna (46 km), Mărăşeşti (47 km), Târgu Secuiesc (57 km).

Cel mai puternic seism din acest an s-a produs în seara zilei de 22 noiembrie în zona Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 39 kilometri şi a fost resimţit şi la Bucureşti.

Pe aceeaşi temă:

Cutremur de 4,4 pe Richter în Vrancea. Mircea Radulian: „E o replică târzie a seismului de acum două săptămâni!”

Un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter a avut loc duminică noapte, în judeţul Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 38 de kilometri, la ora 23.04, anunţă Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Mircea Radulian, directorul ştiinţific, spune că seismul era aşteptat de 15 zile de cercetători, acesta fiind, de fapt, o replică târzie a cutremurului din 22 noiembrie, ale cărui coordonate au fost asemănătoare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite