Consilier din Ministerul Muncii, găsit în incompatibilitate de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Florin Diaconescu, consilier în Ministerul Muncii, se află, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în stare de incompatibiliate din 2003, fiind cenzor într-o societate comercială în timp ce a ocupat mai multe posturi la minister.

Potrivit ANI, Florin Diaconescu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 aprilie 2003, întrucât, concomitent cu funcţia de cenzor pe care o exercită în cadrul S.C. BIT S.A., a deţinut / deţine mai multe funcţii publice în cadrul Ministerului Muncii: consilier, director la Direcţia Managementul Calităţii, director la Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, şi, în prezent, consilier în cadrul Compartimentului Control Financiar.

Activitatea desfăşurată în calitate de cenzor în cadrul S.C BIT S.A. este în legătură indirectă cu atribuţiile pe care acesta le-a avut şi le are în calitate de funcţionar public, potrivit fişei postului.

Diaconescu a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul societăţilor comerciale şi dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcţionarii pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.

Diaconescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite