Cinci persoane suspectate că falsificau documente de identitate şi permise de conducere, arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci persoane au fost arestate FOTO Adevărul
Cinci persoane au fost arestate FOTO Adevărul

Cinci persoane, despre care procurorii au suspiciuni că falsificau sau intermediau obţinerea unor documente de identitate şi permise de conducere falsificate, contra sumei de 1.100 de euro, au fost arestate pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Cele cinci persoane - Nelu Pop, Dănuţ Georgel Codrea, Gheorghe Sorin Dodin, Ştefan Cosmin Bârsan şi Dorina Pop - sunt suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influenţă, precum şi complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, relatează Mediafax.

Procurorii notează, în referatul cu propunere de arestare, că inculpaţii au constituit o grupare care acţiona în vederea identificării unor persoane interesate sa procure documente de identitate falsificate.

„Aceştia falsificau sau intermediau obţinerea unor documente de genul celor anterior menţionate contra cost. Cu titlu de exemplu, în schimbul intermedierii obţinerii unei cărţi de identitate sau a unui permis de conducere falsificat percepeau o sumă de circa 1.100 de euro”, arată Parchetul de pe lângă Curtea Supremă.

Astfel, membrii grupării identificau persoane interesate să obţină documente falsificate şi preluau de la acestea a fotografiilor în format electronic, dar şi a unele date necesare contrafacerii documentelor (vârsta, zona de domiciliu ce se doreşte să se menţioneze în document).

Urma, mai apoi, falsificarea propriu-zisă a documentelor, operaţiune realizată de Ştefan Bârsan, la domiciliul acestuia, pe baza datelor şi a pozelor puse la dispoziţie de către intremediari, şi predarea lor ulterioară beneficiarilor prin intermediul aceloraşi persoane.

Procurorii mai spun că persoanele care predau buletinele falsificate îi asigurau pe clienţii lor că documentele contrafăcute sunt de o bună calitate, că acestea conţin date reale de stare civilă, respectiv CNP, domiciliu şi numele şi prenumele, "lăsându-le astfel impresia că au influenţă asupra unor funcţionari competenţi pentru a-i determina să îndeplinească acte contrare atribuţiilor de serviciu, respectiv de a le furniza aceste date reale de stare civilă şi materiale originale, necesare confecţionării acestor documente".

În acest caz, anachetatorii au făcut mai multe percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost identificate şi ridicate o serie de bunuri, precum: formulare şi înscrisuri referitoare la transferuri bani, înscrisuri olografe reprezentând mai multe persoane şi seriile cărţilor de identitate ale acestora, suporturi optice, terminal mobil, cerneluri speciale, folii de plastic pentru laminare, chinegrame, imprimante şi scannere performante sau laminatoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite