Becali Magistratul şi Voiculescu cel Bătrân

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul George Becali le-a transmis magistraţilor de la ICCJ că ar fi bine ca Dan Voiculescu să primească o pedeapsă cu suspendare, pentru că este prea bătrân.

Dacă vrei să-l auzi pe parlamentarul George Becali trebuie să te uiti la RTV, noul lui studio de joacă. Aici face „dezvăluiri” , politică de maidan, aici se enervează, ţipă,  ţine predici mai lungi decât patriarhul etc. De fapt, ştim cu toţii ce face Becali. Ei, dar să le sugereze magistraţilor cum să-i judece pe milionarii din dosarul transferurilor şi pe fostul senator Dan Voiculescu, nu mă aşteptam. Aceste sugestii au fost făcute la numai trei zile după publicarea de către Comisia Europeană a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pe justiţie şi uite-aşa m-am luminat şi eu ce avea Comisia cu presa.

În raportul MCV, Comisia şi-a permis să facă referiri foarte vagi (după cum bine a observat Crin Antonescu în comentariul Domniei Sale despre MCV) la presiunile pe care le-ar exercita presa asupra judecătorilor şi procurorilor. Dumneavoastră aţi văzut vreodată vreo emisiune la Antena 3 în care nişte judecători să fie puşi la zid pentru vreo decizie pe care au luat-o? Eu nu, parol! Dar la postul B1, aţi văzut vreodată o armată de turceşti punând presiune pe magistraţii Curţii Constituţionale? Neah, nici acolo!

Orb să fii să nu vezi că judecătorii din România sunt supuşi presiunilor venite din partea grupurilor de interese prin mass-media. Domnul Antonescu a cerut Comisiei Europene să vină  cu exemple concrete, nu să zică aşa, aiurea de presiuni. Ei, iată un exemplu concret.

Gigi Becali a spus aşa: Câţi ani are Dan Voiculescu? Are 70? Cum să-l bagi domne’ la puşcărie la vârsta asta? Dacă-i vinovat, a adus prejudicii, dă-i închisoare cu suspendare şi ia-i din bani. Voiculescu are soţie, copii, nepoţi, cum să distrugi o familie? 

Aşa le-a sugerat Becali magistraţilor să-l judece pe Voiculescu. O avea Comisia dreptate să spună că există presiuni pe magistraţi când un parlamentar al României vine la un post naţional de televiziune şi spune în clar că Voiculescu ar trebui să fie condamnat cu suspendare că e prea bătrân?

În ceea ce-i priveşte pe fini, cumetri şi ce-o mai avea Becali printre patronii trimişi în judecată în dosarul transferurilor, parlamentarul crede că o singură instanţă le va face dreptate: Curtea Supremă.

Asta nu este o presiune pusă pe magistraţii de la Înlata Curte? Cu toţii ne dorim să scăpăm mai repede de acest mecanism de verificare al Comisie care, într-adevăr, ne face rău. Dar dacă haosul din justiţie existent va fi întreţinut şi aţâţat chiar dde politicieni şi mass-media, nu văd cum am putea scăpa.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite