Augustin Lazăr, audiat de CSM pe 13 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general Augustin Lazăr va fi audiat de Consiliul Superior al Magistraturii, pe 13 noiembrie, după ce ministrul Justiţiei a propus revocarea acestuia din funcţie. În urma audierii, CSM va da un aviz, care are însă doar rol consultativ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a enumerat 20 de capete de acuzare la adresa lui Lazăr, printre care şi semnarea unui protocol secret cu SRI în 2016, dar şi ascunderea adevărului despre acest protocol.

Raportul lui Tudorel Toader şi propunerea de revocare au fost transmise miercuri seară, în acelaşi timp, Secţiei de procurori a CSM şi preşedintelui României.

Potrivit Statutului magistraţilor şi Legii privind CSM, revocarea procurorului general al României se face de către şeful statului, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Avizul are un caracter consultativ.

Punctul de vedere al CSM trebuie să fie emis în 30 de zile de la sesizare. Dar, după cum vedem, ministrul nu a mai aşteptat acest aviz pentru a-i cere preşedintelui să semneze revocarea procurorului general Augustin Lazăr.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite