Anchetă la Poliţia Capitalei privind modul în care au intervenit mai mulţi agenţi pentru imobilizarea unui şofer recalcitrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal pe un bulevard din Capitală, noaptea trecută, după ce un şofer care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice a refuzat să oprească la semnalul agenţilor de la Poliţia Rutieră.

După ce şoferul, din judeţul Giurgiu, nu a oprit la semnalele poliţiştilor, oamenii legii au reuşit să oprească maşina pe Bulevardul Bucureştii Noi, din Sectorul 1, ajutaţi şi de jandarmi.

Oamenii legii au fost filmaţi în timp ce imobilizau şoferul maşinii, care avea numere de Marea Britanie. Poliţia Capitalei a precizat că agenţii au fost nevoiţi să recurcă la forţă, pentru că şoferul şi cei doi pasageri din maşină au refuzat să coopereze. O anchetă internă va stabili dacă poliţiştii au făcut abuz de forţă.

”În data de 13.09.2017, în jurul orei 03.30, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona Splaiului Independenţei, au  efectuat semnal regulamentar de oprire a  unui autoturism BMW cu numere de Marea Britanie, dar conducătorul auto a refuzat să oprească. Agenţii de poliţie au plecat în urmărirea autovehiculului şi au solicitat sprijin şi de la ceilalţi poliţişti aflaţi în serviciu. În zona bulevardului Bucureştii Noi autoturismul a fost blocat în trafic de către poliţişti ai Secţiei 5, care acţionau în sistem integrat cu forţe din cadrul jandarmeriei şi de poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere. Pe timpul urmăririi,  conducătorul auto aflat la volanul  autoturismului BMW,  pentru a-şi asigura scăparea,  a încercat să lovească maşinile de poliţie. În autoturism se aflau trei persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani, care au refuzat colaborarea cu poliţiştii. Au fost imobilizaţi şi conduşi la subunitatea de poliţie pentru identificare”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind pozitiv. A fost întocmit dosar penal având în vedere şi faptul că autoturismul nu figurează înmatriculat, mai precizează Poliţia Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite