Ancheta în cazul proiectului de modernizare a unui drum către Sarmizegetusa, închisă fără sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarmizegetusa Regia
Sarmizegetusa Regia

Ancheta disciplinară dispusă de CJ Hunedoara în cazul arhitectului şef al judeţului, Amalia Andrei, a fost închisă, fără să fie date sancţiuni, anunţă Mediafax. Arhitectul a fost acuzat că ar fi pus în pericol proiectul de modernizare a drumului care face legătura între localitatea Costeşti şi cetatea dacică Sarmizegetusa Regia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Consiliul Judeţean Hunedoara, ancheta disciplinară declanşată în luna martie de o comisie a instituţiei în cazul arhitectului şef al judeţului, Amalia Andrei, după ce s-a stabilit că acesta a solicitat în cadrul proiectului de modernizare a drumului care face legătura între localitatea Costeşti şi cetatea dacică Sarmizegetusa Regia un aviz care nu era necesar a fost închisă, fără să existe vreo sancţiune.

“În urma cercetării disciplinare efectuate de o comisie din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, a reieşit că demersul compartimentului arhitect-şef al judeţului Hunedoara în cazul proiectului vizând modernizarea DJ 705A, Costeşti-Sarmisegetuza Regia nu a avut nici un efect juridic asupra derulării proiectului”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, s-a mai stabilit că restul documentelor necesare derulării proiectului “au fost eliberate cu celeritate”.

La jumătatea lunii martie, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, declara, într-o conferinţă de presă, că a dispus cercetarea disciplinară a arhitectului şef al judeţului, Amalia Andrei, deoarece a întârziat licitaţia pentru reabilitarea drumului de acces către cetatea dacică Sarmizegetusa Regia.

Gligor afirma că arhitectul şef a cerut un aviz care trebuia solicitat de Agenţia pentru Protecţia Mediului, nu de către Consiliul Judeţean Hunedoara.

Proiectul de modernizare a drumului spre cetatea dacică nu avea nevoie de aviz de mediu din partea Parcului Natural Cioclovina, pe teritoriul căruia se află situl de la Sarmizegetusa Regia, preciza atunci vicepreşedintele CJ Hunedoara, întrucât obţinerea documentelor era în sarcina unităţii care emite acordul de mediu, respectiv APM Hunedoara.

Modernizarea a 18 kilometri din drumul judeţean Costeşti - Grădiştea de Munte, care duce de la Costeşti la cetatea Sarmizegetusa Regia, costă aproximativ şapte milioane de euro, banii fiind asiguraţi în baza unei finanţări europene nerambursabile din exerciţiul financiar 2007-2013.

Proiectul a fost aprobat la finanţare anul trecut şi mai poate beneficia de finanţarea nerambursabilă de la UE doar până în 31 decembrie, după care lucrările vor trebui achitate din bugetul judeţean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite